Banane ne mogu biti svježe danima na sobnoj temperaturi, gdje brže sazrijevaju, pa se kuharica Emma Mason dosjetila da na Tiktoku objasni kako ovo voće može duže trajati.
- Banane proizvode plin etilen, a taj proces se nastavlja i nakon što se uberu i to je razlog zašto brzo sazrijevaju i mijenjaju boju - objasnila je ova kuharica.
Zamotate li vrhove banana, spriječit ćete taj proces. Kod kuće to možete napraviti plastičnom folijom, a želite li postići najbolje rezultate, banane odvojite od hrpe i zamotajte svaku zasebno, prenosi superzena.b92.net.
Također, kako bi banane duže ostale svježe, možete ih staviti u hladnjak i tako će ostati svježe još nekoliko dana jer niža temperatura usporava njihovo sazrijevanje. Čak i ako promijene boju, plod će biti dobar.
Pogledajte video!
S druge strane, ostavite zelene banane vani da pravilno sazriju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....