SPEKTAKULARNO!

Vila koja izranja iz obale Sredozemnog mora poput futurističke jahte

 VRANTSI
Rezidencija koja spaja organske forme i futurističke materijale djelo je grčkog arhitektonskog studija

S pogledom na mediteransku obalu Grčke, Villa Earth privatna je luksuzna rezidencija smještena između mora i kamenjara, koja se svojim jedinstvenim, ali elegantnim dizajnom s daškom nautičkog šarma besprijekorno integrirala u svoj prirodni krajolik. Gledajući izdaleka, vila oblikovanjem podsjeća na prizor jahte koja izranja iz vode na liticu, prezentirajući odvažnu i dinamičnu estetiku za koju je zaslužan grčki arhitektonski ured Vrantsi.

image
VRANTSI

Grčki arhitekti spojili su organske forme i futurističke materijale, stvarajući izvanredan primjer ekološke arhitekture s bujnim krovnim zelenilom. Ovakav ekološki pristup ne samo da poboljšava estetiku vile, nego pruža i višestruku korist za okoliš. Biljke koje prekrivaju krov nude prirodnu izolaciju, pomažući u održavanju temperature u kući. Osim toga, apsorbiraju ugljični dioksid i osiguravaju čišći zrak.

Vila u interijeru obiluje panoramskim pogledima, a na njezinoj je "krmi" beskonačni bazen s transparentnim dnom koji otkriva privatnu luku smještenu ispod, u kojoj su usidrene jahte.

image
VRANTSI

Za gradnju objekta korišteni su materijali poput stakla, čelika i betona, odabrani prije svega zbog izdržljivosti. Arhitekti su koristili napredne tehnologije, uključujući parametarsko modeliranje i digitalnu izradu, kako bi postigli složene, organske krivulje i fluidne linije strukture koje su u dijalogu s prirodnim kontekstom. Rezultat je, kažu autori projekta, vizualno zadivljujuća i ekološki osviještena vila.

Studio Vrantsi sa sjedištem u Solunu i Ateni fokus u svojim projektima stavlja na održivost i izradu kontekstualno osjetljivih projekata, nastojeći potaknuti odnos između izgrađenog okoliša i globalnog razvoja kulture, tehnologije i ekoloških zahtjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 16:42