NAPOKON!

Zaboravite užas prljavog javnog zahoda! Ovaj toalet svaki puta sjaji od čistoće, sam se pere i sterilizira i ništa ne morate dotaknuti rukom

U ovom toaletni sve je nadohvat ruke - ali ništa ne morate rukama dirati osim toaletnog papira

 SANITRONICS

Svaki puta kad smo prisiljeni ući u javni zahod, proživljavamo pravu dramu. Najčešće su to prostorije u koje ulazimo zadržavajući dah i nastojeći ništa ne taknuti rukama što nije nužno za obavljanje posla zbog kojeg smo ušli. Već je i sam pogled na zahodsku dasku, a naročito na pod oko školjke, najčešće dovoljan da nam se digne želudac...

‘Kad smo se s djecom vozili Europom, često smo prolazili pored javnih toaleta. Kad bismo ih morali koristiti, uvijek sam govorio djeci da unutra ništa ne diraju rukama. Upravo taj nedostatak higijene mi je postao motiv da riješim problem loše kvalitete sanitarija u javnim prostorima. Svatko ima pravo na siguran i higijenski čist WC u svakom trenutku‘, izjavio je Johan van Houwelingen, osnivač nizozemske tvrtke Sanitronics.

image

Nakon što korisnik izađe, iskorištena toaletna školjka odlazi na pranje....

SANITRONICS

Ova je tvrtka kreirala jedinstven, prema njihovim riječima najhigijenskiji toaletni sustav za javne potrebe. Ovaj revolucionarni toalet sam se čisti, a nakon svakog korištenja toaletna školjka se pomoću rotirajuće platforme iz prostora toaleta premjesti u prostoriju iza, u kojoj se temeljito vodom i deterdžentom očisti. Istovremeno, iz prostorije za pranje izlazi čista i blistava, dezinficirana nova toaltena školjka.

image

... a pojavljuje se nova, sasvim čista i blistava, dok se istovremeno vodom ispire i pod

SANITRONICS

Toaletne školjke peru pod pritiskom od 70 bara, a čišćenje se obavlja vlastitim biorazgradivim sredstvom za čišćenje koje jamči učinkovito uklanjanje svih nečistoća. Dok se toaletna školjka okreće, očišćeno sjedalo prolazi kroz zračnu struju koja u potpunosti suši sjedalo.

Osim toga, sama školjka ne samo da izgleda lijepo, već korisniku pruža topli i udoban osjećaj pri korištenju. Napravljena je od materijala otpornih na udarce i vatru, a ni "amaterski umjetnici grafita" neće se moći podičiti svojim (ne)djelima.

image

Pranje i čišćenje toaletne školjke obavlja se u pozadinskom prostoru

SANITRONICS

Čekanje na čistu školjku ne traje dugo, cijeli proces čišćenja i sušenja toaletne školjke traje kraće od 20 sekundi.

Ove je javne toalete moguće instalirati zasebno, na otvorenom, ali može ih se i ugraditi unutar objekta. U Nizozemskoj je u njih moguće ući uz karticu, a ovu sjajnu ideju bismo pozdravili i na području hrvatskih gradova, a naročito uz domaće ceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 09:27