TOP KOMBINACIJA

Želite li svoje hladne elemente od kroma i nehrđajućeg čelika učiniti toplijima ove jeseni? Dodajte ovo drvo

 PISITTAR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako je drvo ying, onda je krom definitivno yang. Poput cvijeća u proljeće i kariranog materijala za jesen, drvo i krom su kombinacija koja djeluje savršeno zajedno. Kako krom nastavlja biti popularan u našim interijerima, on donosi inherentno industrijski i futuristički dojam. Svakako moderan izgled, ali nije za svakoga. Međutim, u kombinaciji s drvom, ultramoderni izgled kroma djeluje toplije i pristupačnije.

S hrabrim i razigranim dekorima, krom, nehrđajući čelik i drugi cool metalik materijali postali su vrlo poželjni u dizajnu interijera jer unose blistavi stilski trenutak u bilo koji kutak vašeg doma. No kako ih učiniti toplijim. Sve je u ravnoteži, miješanju prirodnih i umjetnih materijala kako bi se stvorila uravnotežena estetika.

Dakle, ako ste prihvatili trend kuhinje od nehrđajućeg čelika ili ste ukrasili svoj prostor hladnim kromiranim detaljima i sada tražite način da ugrijete izgled, miješanje drva s vašim sjajnim površinama odgovor je na vaše težnje. Evo zašto.

image
HEMUL75/GETTY IMAGES

Zašto kombinirati drvo s kromiranim detaljima?

Poanta ovog uparivanja je usredotočena na ideju omekšavanja kromirane tvrde ljuske. Ako se ne implementira lukavo, krom može djelovati prilično hladno i neprivlačno. Suprotno od onoga kako želite u svom domu. Najbolji način da koristite hladne metalik materijale je da ih zagrijete prirodnim teksturama. Razlog zbog kojeg drvo čini tako moderan i lak spoj s kromom jednostavno je taj što nudi prirodan, opušteni kontrast kromiranom čeličnom metalu.

Kontrastni materijali iz dva vrlo različita svijeta mogu imati upečatljiv učinak u suvremenim domovima.

Krom i drvo mogu se činiti kao neočekivana kombinacija (drvo dolazi iz prirodnog svijeta, dok je krom nešto što je napravio čovjek), ali to je upravo ono što ga čini tako šik. Krom dodaje futurističku, uglađenost koja se lijepo uklapa uz organski osjećaj topline i teksture drva.

Kako stilizirati drvo i krom

Prema onome što sam otkrili, sve se svodi na detalje. Drveni, minimalistički naglašeni stolac izgleda fantastično s kromiranom stolnom svjetiljkom koja se nalazi pokraj njega, i obrnuto. Tajna zajedničkog oblikovanja kontrastnih materijala je u tome da jedan materijal zauzme središnje mjesto. Chrome najbolje funkcionira kada se koristi kao naglasak na uređajima kao što su kuhinjske slavine, pozadine i rasvjetna tijela.

image
PISITTAR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Jedno od najlakših mjesta za unošenje kroma i drva je u modernim kuhinjama. Na primjer, drvena kuhinjska jedinica s montiranom kromiranom slavinom stvara sofisticirani dojam, a istovremeno dopušta da obje teksture da se ističu. Sve je u završnim detaljima. Ručke, šarke i slavine daju završni izgled svakom dizajnu kuhinje, stvarajući elegantan kontrast s upečatljivim dojmom.

Polirani se krom lijepo slaže s bogatim tonovima drva. Krom dodaje elegantan i moderan izgled, dok drveni ormarići nude toplinu i udobnost — što rezultira prekrasno uravnoteženom shemom.

Alternativno, ako imate kuhinju ili radne površine od nehrđajućeg čelika, razmislite o oblikovanju drvenih dasaka za rezanje, ili drugim prirodnim teksturama kako biste ugrijali izgled.

Kombinacija dva različita materijala kao što su krom i drvo ili kamen i mesing stvara se sklad između dva inače različita stila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 13:45