D&D U POSJETU

Andrea i Biljana su u malom istarskom mjestu sagradili minimalističku kuću iz snova: ‘Krenuli smo od nule‘

 Loris Zupanc
Arhitekturu kuće potpisuje Slaven Cetina iz Pule, a za interijer su zaslužni vlasnici

Krnica je mjesto u općini Marčana, u Istarskoj županiji, a upravo tamo pronašli smo jednu divnu suvremenu kuću veličine 292 četvorna metra, na površini zemljišta od 892 kvadrata. Inače, Krnica je udaljena 20 kilometara od Pule.

Vlasnici Andrea Laković i Biljana Žgomba iz Raklja otkrivaju nam da arhitekturu kuće potpisuje Slaven Cetina iz Pule, a za interijer su bili zaduženi sami vlasnici koji su, kako kažu, sve osmislili uz puno pažnje, ljubavi i osobnog gušta.

image
Loris Zupanc
image
Loris Zupanc
image
Loris Zupanc

- Kuća imena Vila Teulu je novogradnja pa smo, na sreću, izbjegli komplikacije teške adaptacije. Sve je kretalo od nule i polako se iz sna pretvaralo u javu - sa smiješkom govore vlasnici i dodaju da je to potpuno klimatizirana nekretnina na dvije etaže, koja ima tri spavaće sobe s bračnim krevetima i privatnim kupaonicama, te je prikladna za smještaj šest osoba.

image
Loris Zupanc
image
Loris Zupanc
image
Loris Zupanc
image
Loris Zupanc

Najbliža plaža udaljena je tri kilometra. Na prvoj etaži nalazi se visokokvalitetni dnevni boravak/blagovaonica, s potpuno opremljenom kuhinjom i gostinjskim WC-om. Iz dnevnog boravka imate predivan pogled na more i izravan pristup vanjskom dijelu, gdje vas očekuje osvježavajući bazen, ljetna kuhinja s natkrivenom blagovaonicom i lijep vanjski lounge. Na drugoj etaži očekuju vas elegantno uređene tri spavaće sobe s privatnim kupaonicama i izlazom na terase s pogledom na more, što pruža dojam čistog luksuza. Sve sobe su klimatizirane i imaju TV, dvije sobe imaju tuš, a glavna soba ima kadu i walk in ormar. Na ograđenom posjedu nalazi se natkriveni parking i još dva dodatna parkirališna mjesta unutar posjeda. Dostupan je i stolni tenis.

image
Loris Zupanc

- Na samom početku nismo imali jasnu viziju interijera, jako smo puno istraživali, obilazili nova moderna mjesta te smo tada polako dobili sliku toga što želimo, a što nikako ne želimo. Definitivno smo htjeli napraviti nešto suvremeno, luksuzno i drukčije, kako bi se naša kuća istaknula u masi. Jako volimo istaknuti detalje koji se možda na prvu ne čine bitnima, ali definitivno čine razliku. I time smo se vodili kada smo uređivali i opremali interijer i eksterijer - objašnjavaju vlasnici i kažu kako u unutrašnjosti prevladavaju neutralne/zemljane boje (bež, drvo, sivo), a od materijala dominira drvo - prirodni furnir hrast i medijapan.

image
Loris Zupanc
image
Loris Zupanc

- Namještaj koji se ovdje može vidjeti rađen je po mjeri, radio ga je naš dugogodišnji suradnik, stolar Mladen Demarin, vlasnik tvrtke Fianona iz Plomin Luke. Pod navedenim mislimo na sve drvene obloge, koje su zapravo i dale veliku toplinu i čar kući. Zatim tu su kuhinja, dnevni boravak, vešeraj, konoba, sobe s velikim zrcalima, ugradbenim i walk in ormarima, kao i prostrani kreveti, uključujući i drveni dio u kupaonicama. Dizajnerskih komada nema, i napominjem da nismo imali dizajnera interijera, samostalno smo stolaru iznijeli svoje želje i ideje koje je on upotpunio svojim znanjem i iskustvom kako bismo u konačnici dobili ono što smo željeli. Opet bismo sve isto napravili tako jer smo jako zadovoljni rezultatom - ističu Andrea i Biljana i dodaju kako se u kući, prema njihovom mišljenju, najviše ističu zidne obloge, velike slike na platnu, pivot ulazna vrata, zatim velike staklene stijene i pažljivo odabrana rasvjeta.

image
Loris Zupanc

Za kraj ih pitamo što je bilo najizazovnije u cijelom tom procesu.

- S obzirom na kompleksnost projekta, cjelokupna organizacija poslova bila je vrlo zahtjevna, a pogotovo dio gdje smo sve sami odrađivali. Bilo je zaista izazovno uskladiti sve poslove, a da u konačnici sve ispadne točno onako kako smo željeli - ne samo lijepo, nego i kvalitetno odrađeno - zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 10:59