Kuća za odmor

Casa Bramasole

Još jedna zanosna umbrijska vila

Umbrija, jedna od najmanjih planinskih regija u Italiji i jedina na Apeninskom poluotoku koja nema izlaz na more smještena u dolini rijeke Tiber koja graniči na istoku i sjeveroistoku s regijom Marke, na zapadu i sjeverozapadu s Toskanom te na jugu i jugozapadu s Lacijem. Poznata je po svojim prekrasnim krajolicima i nadimaku “il Cuor verde d’Italia” (zeleno srce Italije), ali i po prekrasnim vilama. Casa Bramasole jedna je od njih. Prije stotinu godina Casa Bramasole bila je seoska kuća, ali sve se to promijenilo 2004. kada je obnovljena i pretvorena u raskošni “dvorac”.

U obnovi kuće sudjelovali su lokalni obrtnici kojima je bio povjeren ovaj ambiciozni projekt sa strogo propisanim pravilima kojih su se morali pridržavati kako bi se očuvao izvorni karakter ovog danas prekrasnog ljetnikovca. Rezultat je ova fantastična stara kuća s prekrasnim pogledom, stvorena za odmor i uživanje. Kuća ima bazen koji se grije pomoću solarnih panela s fantastičnim pogledom na jezero Trasimeno.

Unutrašnjost je graciozna mješavina starog i novog. Izvorne opeke i istaknute grede stapaju se vrlo lijepo s modernim namještajem. Kako ni jedna rezidencija nije potpuna bez kamina, Casa Bramasole ne zaostaje u tom pogledu. Istaknuti kamen izvrsna je pozadina u glavnom dnevnom boravku opremljenom kožnom garniturom i starinskim stolom s knjigama. Najmodernije opremljena Boffi kuhinja s druge strane odraz je dugogodišnje talijanske tradicije uživanja u dobroj hrani. Svatko može biti šef u ovoj kuhinji. Kuhinja ima krušnu peć za stvaranje slasnih delicija talijanske kuhinje. Jedan od najboljih primjera kako se novo savršeno nadopunjuje sa starim moderno je uređena blagovaonica. Stolci u blagavaonici dio su modernog talijanskog dizajna, ali je zato stol element pun rustikalnog šarma. Svojom dužinom i veličinom otkriva talijansku ljubav prema hrani i druženju, jer hrana je najfinija kada se dijeli s prijateljima i obitelji. Svaki kutak u kući pažljivo je dizajniran i osmišljen. Casa Bramasole može ugostiti osam ljudi, stoga ima i nekoliko spavaćih soba. Svaka spavaća soba ima istaknute kamene zidove i prozore s obiljem prirodnog svjetla. Kada je riječ o kupanju, Casa Bramasole ima luksuzne moderne kupaonice iz kojih ne želite izaći.

Ako imate kuću poput ove i voljeli biste podijeliti s nama, molimo vas da nam pošaljete slike na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:05