Corto Maltese

Restoran s jelima koja su inspirirana stripovima
Profil
Info:
Corto Maltese - freestyle food
Adresa:
Obrov 7, Split
Radno vrijeme:
ned-čet od 8 do 00, pet-sub od 8 do 01
Cijene:
glavna jela od 50 do 100 kuna

Restoran Corto Maltese svoja je vrata nedavno otvorio u Dioklecijanovoj palači, a osnovna ponuda bazirana je na dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji. Koncept im je baziran na freestyle foodu, odnosno žele promijeniti standarde pripremanja, serviranja i cijele prezentacije obroka. – Osnovno pravilo je da nema uporabe friteze, niti ikakve vrste “frigancije”. Sva se hrana termički obrađuje kuhanjem i uporabom grila uz minimalno korištenje masnoća, a one koje se i koriste su npr. maslinovo ulje čija je uporaba u našoj kuhinji apsolutno primarna i jelima se dodaje na kraju – pojasnila je Jelena Nikolla, vlasnica restorana. Na meniju koji potpisuje šef kuhinje Pavle Bubalo nalaze primjerice pileća krilca na keltski na koja su posebno ponosni, lešo piletina sa šalšom i kuhanim povrćem, sipa s bobom, jaja s pečenicom, a sve se priprema u otvorenoj kuhinji pred gostima. Imaju i doručke i dnevnu ponudu koja obuhvaća juhe, pašticadu od plave ribe ili biftek, a mijenjaju ju sezonski.

– Nazive jela smo povezali s likovima iz romana Corta Maltesea, kao što smo iskoristili i nazive Hugo Prattovih romana. Tako u karti možete naići na baladu o slanome moru, salatu zeleni kontinent, biftek Pandora ili špagete Maltese – kazala je vlasnica. Iako se radi o zalogajnici potrudili su se ambijent učiniti što ugodnijim za posjetitelje, pa je prostor pun detalja, a na policama se mogu pronaći razni primjerci stripova i kuharica. Unutarnji dio predviđen je za 30-ak ljudi, dok terasu čini niz malih stolova za po dvije osobe te dva veća stola. – Ciljani gosti su nam domaći ljudi koji će u Cortu pronaći svoje mjesto za 5 minuta dnevnoga mira. No, kako smo turistički grad i locirani tik uz ribarnicu, posjeti turista su neupitni što nas podjednako veseli – zaključila je Jelena Nikolla.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 00:51