Hotel Ora već je dobro poznato ime na splitskoj turističkoj karti. Zamišljen kao mjesto koje uspješno spaja rad i odmor, tzv. hollywork, Ora je hotel nove generacije, generacije mladih poslovnih ljudi koji uživaju u svom poslu i onome što rade, no uz posao traže i druge užitke. Tako je jedan od važnih elemenata Ore njegov restoran, koji je odnedavno proširen, preuređen i novootvoren kao restoran Allora.
Jelovnik je proširen nekim novim jelima, ali je zadržao i klasike po kojima je poznat među brojnim gastro ljubiteljima, poput prefinih polpeta od kozica ili sabljarke s prženim mladim krumpirom. Ljubitelji zdravih zalogaja zasigurno će se odlučiti za super zdravu salatu s grilanom piletinom i poširanim jajem ili pak osvježavajuću salatu s konfitiranom tunom i kvinojom. Ako ste više ljubitelj kvalitetnih fast food klasika, ovdje možete pojesti izvrstan burger ili pak hotelski klasik - club sendvič.
Pritom je važno naglasiti kako je u restoranu Allora sve homemade, od sočnih peciva do umaka, pa tako i tjestenina, koja se može isprobati u nekoliko varijanti. Od glavnih jela izdvajaju se još biftek s crnim tartufom, argentinski steak, poširani filet lubina na spiraliziranom povrću i hobotnica, a ukoliko više preferirate manje zalogaje uz času kvalitetnog vina, idealno će poslužiti tacosi.
A s obzirom na to da se doručak često naziva i najvažnijim obrokom u danu, u Allori je poseban naglasak stavljen upravo na njega. Gosti mogu birati između različitih vrsta jela, bilo da preferiraju slanu ili slatku varijantu.
Kao i kod kreiranja jelovnika, velika pažnja posvećena je dizajnu interijera, koji odiše sjajnim eklektičnim štihom. Riječ eklektika korijene vuče iz grčkog jezika, a u prijevodu znači "birati najbolje". I upravo tom filozofijom vodili su se vlasnici, odabravši fantastične komade i elemente različitih tekstura, uzoraka i oblika, naizgled nepovezane, no koje zajedno tvore savršenu cjelinu. Kombinacija žarko žute, minimalističke sive i sofisticirane boje karamele provlači se kroz pažljivo odabrane komade namještaja, u materijalima poput popularnog pliša i luksuzne kože.
Kao iznimno atraktivan detalj u interijeru ističe se staklena stijena, na kojoj dominira predimenzionirana crna komoda ispunjena divnim zelenilom. Biljke su u posljednje vrijeme postale neizostavan element u dekoriranju interijera, a svojom pojavom i energijom fenomenalno podižu cjelokupan vizualni identitet i izgled restorana. Najupečatljiviji detalj u restoranu nesumnjivo je rasvjeta, odnosno neobične i moderne rasvjetne instalacije, koje dolaze u različitim metalnim, geometrijskim oblicima, odajući dojam da ovdje nisu samo u funkciji rasvjetnog tijela, već su i svojevrsna umjetnička djela.
Foto: Ivan Ivanišević
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....