I to je moguće: Od 700 godina stare pećine do doma iz snova

Prva "luksuzna" kuća u špilji u Engleskoj!

Upoznajte Angela Mastropietra, suvremenog “spiljskog” čovjeka koji doduše živi život koji je sve samo ne primitivan. Taj 38-godišnjak rodom iz Worcestershirea odlučio je transformirati ručno isklesanu 700 godina staru pećinu u Triajasu, nastalu prije 250 milijuna godina, u svoj luksuzni dom iz snova koji je vrlo prigodno nazvao Rockhouse Retreat. Smještena je u neposrednoj blizini povijesnog engleskog priobalnog grada Bewdley i zahvaljujući Angelu ima sve potrebno za ugodan suvremeni život, uključujući wi-fi, plus panoramski pogled na šumu u kojoj je smještena. Špilja je bila napuštena od 1962. godine, sve dok je taj vrijedni nekad uspješni poslovni čovjek nije pronašao i odlučio preurediti.

Obnovu je započeo u siječnju 2015. godine i pretvorio je u svoju novu strast u koju je uložio više od 160.000 funti, ne računajući vlastiti rad. Projekt transformacije završio je u rujnu iste godine i sada uživa u 62 četvorna metra prostora iz kojeg je iskopao oko 70 tona ruševine vlastitim rukama te izgradio 100 četvornih metara veliku vanjsku terasu.

Mastropietrova luksuzna špilja ima zaista sve za ugodan boravak: podno grijanje, potpuno opremljenu kuhinju sa svim električnim uređajima, tuš, LED rasvjetu za romantičnu atmosferu, wi-fi, svježu tekuću vodu koja izvire na licu mjesta iz 18 metara duboke bušotine koju je također sam iskopao. Trenutačno ne živi u špilji cijelo vrijeme, nego to planira za budućnost, a u međuvremenu je odlučio otvoriti Rockhouse Retreat za posjetitelje koji je mogu unajmiti za 286 dolara na noć putem stranice Airbnb.

Izvor: Inhabitat

Foto: The Rockhouse Retreat

Više: The Rockhouse Retreat

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 22:01