- Info:
- Kavana i restoran Perivoj
- Adresa:
- Slavićeva 44, Split
- Radno vrijeme:
- 8 do 01 sat
- Cijene:
- teleći ramstek 160 kuna, tuna steak 135 kuna, brancin 140 kuna, fettuccini s crnim tarftufom i pačjim prsima 90 kuna, dalmatinska paella 90 kuna....
Otvorenje restorana Perivoj Splićanima je značilo puno više nego što bi se očekivalo. U gradu pod Marjanom to definitivno nije samo restoran, već vila s perivojem, obiteljska kuća Kamila Tončića, najplodnijega splitskoga graditelja secesijskog razdoblja, koja je godinama bila zapuštena. Otvorenjem restorana vraćen joj je stari sjaj: 1200 kvadrata veliki vrt krasi fontana s vodoskokom, a tamo se nalaze i kamene klupe, vaze i stupovi. Sve to obnovljeno je i izgleda kao u vrijeme kada je nastalo, što je i bila obveza investitora, jer je objekt pod konzervatorskom zaštitom. Osobito je lijep perivoj pred južnom fasadom, pravo umijeće hortikulture s mirisnim i aromatičnim mediteranskim biljem, palmama, čempresima i rijetkom vrstom bijelih ruža, kamenom plastikom u stilu secesije i domaćih folklornih dekorativnih motiva koju su svojedobno isklesali učenici prof. Tončića, dugogodišnjeg ravnatelja Obrtne škole. Na terasi i u unutrašnjosti restorana gosti mogu birati između niza jela chefa Marka Gajskog, kao i bogate ponude slastica pastry chefa Tee Mamut, čija se ponuda slatkih zalogaja zove O’š kolač. Od glavnih jela može se birati između, primjerice, telećeg ramsteka, koji košta 160 kuna, tuna steaka čija je cijena 135 kuna, brancina od 140 kuna, fettuccina s crnim tartufom i pačjim prsima po 90 kuna, dalmatinske paelle po 90 kuna, crnog rižota sa sipom za 75 kuna… Za svoje prvo ljeto osmislili su niz slastica pod nazivom “Ljetni đir”. Tea Mamut tako priprema panna cottu (18 kuna), affogato (25 kuna), šinjorina malina (19 kuna), deboto twix (17 kuna), pikuleca o’ borovnica (8 kuna), brownie (22 kune)… Na ponudi je i nekoliko različitih vrsta torti, primjerice, torta o’Splita, o’čikolate, o’sira, kripna torta o’mendula… Cijene im se kreću od 18 do 20 kuna. Može se naručiti i rožatu, čuvenu dalmatinsku pečenu kremu od jaja, karamela i mirodija, čiji komad košta 14 kuna.
Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....