INDIJSKA MODA

Kromirani čelik, zakrivljena recepcija i ‘raštrkani‘ otoci dio su novog futurističkog concept storea s dizajnerskom odjećom

 PANKAJ ANAND
Novi prostor ima čak 1800 kvadrata i predstavlja neobičan pristup iskustvu biranju odjeće i modnih dodataka

Hrabri, futuristički prostor koji utjelovljuje viziju otkrivanja indijskih modnih dizajnera svijetu kao vodećih kreativaca u budućnosti osvanuo je u prostoru od 1800 kvadrata u četvrti Banda u Mumbaiju. Riječ je o novom concept storeu, otvorenom početkom ovog mjeseca, koji utjelovljuje koncept ujedinjenja dizajnera iz čitave zemlje u jednom trgovačkom brendu Nezo koji ih predstavlja na širem tržištu.

Već s ulaza jasno je da se radi o prodajnom prostoru s pomno odabranim komadima odjeće s potpisom, postavljenim strateški u interijeru neravnih i vijugavih oloha, isprekidanih površina i s istaknutim kolorističkim kontrastom.

image
PANKAJ ANAND
image
PANKAJ ANAND
image

Nakon ulaska u Nezo, kupce dočekuje elegantna, zakrivljena recepcija od kromiranog čelika smještena duž lijevog zida

PANKAJ ANAND
image

Središnji prostor koncipiran je kao dnevni boravak, dok su stalci za odjeću strateški su postavljeni po rubnim dijelovima interijera

PANKAJ ANAND
image
PANKAJ ANAND

Nakon ulaska u Nezo, kupce dočekuje elegantna, zakrivljena recepcija od kromiranog čelika smještena duž lijevog zida. Središnji prostor koncipiran je kao dnevni boravak, dok su stalci za odjeću strateški su postavljeni po rubnim dijelovima interijera, ostavljajući dojam otvorenosti i prozračnosti, suprotan prenatrpanim trgovinama s odjećom.

Nekoliko skupova postolja, koncipirani kao otoci za modne dodatke, postavljeni su po prostoru također strateški, kako bi se kupci mogli u istraživačkom raspoloženju kretati prostorom na način da ga čitavog pregledaju. Jedan je zid rezerviran za "modna snimanja", gdje se mogu isprobavati i ovjekovječiti razne modne kombinacije, a u samom se prostoru ističe po šarenim klupicama koje tvore jedinstvene pozadine.

Prilikom odabira materijala, arhitektonski studio Sanjay Puri Architects vodio se ključnom porukom futurizma pa su tako istaknuti kromirani reflektirajući čelik, prilagođeno dizajnirane police od zaobljenog lijevanog čelika i prepoznatljiva postolja od dvobojnih pločica.

image
PANKAJ ANAND
image
PANKAJ ANAND
image
PANKAJ ANAND
image

U nosećoj, intenzivno plavoj boji, čitav je pod od izlivenog betona, a ista se nijansa nastavlja i u kroz vertikalne elemente u prostoru

PANKAJ ANAND
image
PANKAJ ANAND

U nosećoj, intenzivno plavoj boji, čitav je pod od izlivenog betona, a ista se nijansa nastavlja i u kroz vertikalne elemente u prostoru. Dizajnirane su čak i plave mrlje koje nadopunjuju istobojnu fugu popločanih postolja. Kao kontrast ulaštenim policama, na zidovima su primijenjene teksture bijele boje inspirirane Grčkom. Instalacija stropnog svjetla oponaša fluidno kretanje prostorom, s kontinuiranim LED užetom koje se provlači duž njega, dodajući tako skulpturalni element iz svakog kuta.

I namještaj je biran u skladu s inovativnošću brenda Nezo pa su tako posebno dizajnirani tepisi u neravnim oblicima koji služe kao baza za postolja. Tako su na svakom koraku suprotstavljeni opušteni i geometrijski oblici baš kako bi istakli neobičan sklad između kontrastnih elemenata. Fotografije i priču donosi novinska mreža v2com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2024 07:32