Kuća u kojoj je sve ručni rad

S predivnim pogledom na otoke Šoltu i Veliki Drvenik

Kuća površine 400 kvadrata, uređena u modernom stilu s industrijskim elementima, prostire se na četiri etaže, a nudi i dodatne apartmane za dadilju i pomoćno osoblje.

Profil
Naziv:
Villa Maria
Info:
luksuzna vila na četiri etaže površine 400 kvadrata prvi red do mora blizu Trogira
Interijer:
dizajnerica Aranka Gluščević-Munivrana
Lokacija:
Seget Vranjica
Kontakt:
www.biliskov.com; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.: www.vila-marija.com

Lkacija je ključna, a ova je savršena. Prvi red do mora, u Seget Vranjici, nekadašnjem ribarskom mjestašcu, a danas mirnom turističkom mjestu u blizini Trogira, nalazi se Villa Marija 5*, koja svojim položajem omogućuje odvajanje od gradske vreve, ali dovoljno blizu noćnog, kulturnog i društvenog života. Luksuzni objekt s pet zvjezdica, koji odlikuje savršen spoj prirodnog okoliša i moderne tehnologije, prostire se na četiri etaže, svaka od njih ima predivan pogled na otoke Šoltu i Veliki Drvenik. Ukupna površina vile iznosi 400 kvadrata, a interijer je vlasnica uređivala u suradnji s dizajnericom interijera Arankom Gluščević-Munivrana.

– Kuću smo kupili 2009. godine i uređivali smo ju dvije i pol godine. S obzirom na njezinu poziciju, prvi red do mora, nije se smjelo ništa novo graditi ili nadograđivati postojeće pa smo svu pažnju usmjerili na uređenje i promjenu rasporeda prostorija. Cilj je bio postići luksuzan smještaj i ugodan prostor. Suradnja s dizajnericom bila je odlična, odmah smo se kliknule i sve što je predlagala mi se svidjelo. Ispalo je da isto razmišljamo i da imamo isti ukus, tako da su sve njezine ideje odmah prihvaćene. Pogodila je točno ono što sam i sama htjela – kaže vlasnica i vodi nas etažama.

Ulazi se u predsoblje s dvije spavaće sobe s kupaonicama, koje su pozicionirane lijevo i desno. Gornjim stepeništem dolazi se u potkrovlje, organizirano kao open-space prostor u kojem su čajna kuhinja, manji blagovaonski stol i boravak s izlazom na terasu te spavaći dio. Budući da je riječ o jednoj prostoriji koja se nije mogla iskoristiti za više soba, spavaći dio nije odvojen, a veliki bijeli bračni krevet s visokim uzglav- ljem okrenut je prema prozoru, kroz koji pogled puca na more obalu, baš kao da ste u brodskoj kabini. Ipak, jedina prostorija koja je zatvorena je kupaonica, a ona oduševljava murano staklom zelene boje na podu i samostojećom kadom.

Potkrovlje smo zamislili kao dio kuće s čajnom kuhinjom u kojoj gosti mogu ujutro pripremiti kavu ili čaj, a da pritom ne bude ostale članove obitelji koji su na nižoj etaži – pojašnjava vlasnica. Vraćamo se na nižu etažu, u predsoblje, iz kojeg donje stepenište vodi u glavni dio kuće, uređen u modernom stilu s industrijskim detaljima. Tu su prostrani dnevni boravak s kaminom, kuhinja i velika blagovaonica, hodnik s velikim bijelim plakarom i malim gostinjskim WC-om, koji je naročito zanimljiv zbog tkanine postavljene na zid poput tapete. Cijela je etaža uređena u suvremenom stilu s industrijskim detaljima.

– Dizajnerica Aranka Gluščević-Munivrana gotovo cijeli namještaj sama je dizajnirala, pa su tako većinu elemenata u kući ručno izradili stolari. I sjedeće su garniture dizajnirane i napravljene u Splitu posebno za ovu kuću, kao i kuhinja s kamenom radnom površinom, koje je na- ručeno iz Italije – opisuje vlasnica i dodaje kako je luster, postavljen u blagovaonici, sto godina staro rasvjetno tijelo koje je dizajnerica dobila od bake, a ovdje se odlično uklopio.

Iz velike dnevne zone izlazi se na terasu s blagovaonskim stolom, pored kojeg je i bazen s masažnim uređajima i protustrujnim plivanjem. Terasu upotpunjuje vanjski tuš s kamenčićima koje je vlasnica donijela s plaže te šank s profesionalnim ozvučenjem, te vanjski roštilj, a dekorativna rasvjeta stvara predivan noćni ambijent. S lijeve i desne strane bazena stepenice vode u još jednu etažu, površine 100 kvadrata, namijenjenu rekreaciji. U njoj su sauna s infracrvenim LED kromoterapijom i profesionalna masaža oprema. Tu je i gospodarska soba s perilicom rublja. Također, napominje vlasnica, kuća ima bojler od 300 litara, dok su na krov postavljeni solarni kolektori za pripremu tople vode.

S bočne strane kuće, pak, nalaze se još dva manja apartmana, primjerice ako obitelj koja ljetuje ima dadilju ili osoblje, koje ovdje odsjeda. Ti su apartmani svojim uređenjem potpuni kontrast ostatku kuće, iako imaju industrijske elemente, kao što je pomno osmišljen second hand namještaj. Primjerice, stolić izrađen od tapeta, zid obojen u crnu boju koja imitira školsku ploču…

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 20:50