Ekskluzivno

Nova turistička destinacija na Kvarneru: Resort inspiriran vrhunskim jadranskim stilom življenja

 Filip Gržinčić
Ekskluzivno donosimo fotografije mjesta koje se otvara krajem travnja, a za koje se govori da će vrlo brzo postati destinacija broj 1

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa dovršava pripremne radove za otvorenje krajem travnja, čime će se turistička infrastruktura Primorsko-goranske županije obogatiti ekskluzivnim holističkim resortom, a posjetitelji dobiti priliku iskusiti vrhunski jadranski stil življenja. D&D prvi vam donosi fotografije ovog raskošnog resorta. No, krenimo ispočetka.

image
Filip Gržinčić
image
Filip Gržinčić
image
Filip Gržinčić

Kvarnerski zaljev sa svojim jedinstvenim šarmom, očuvanom i raznolikom prirodom te obalom iznimne ljepote bio je nadahnuće za ovaj resort od početne ideje, ali i na svakom koraku realizacije. U sklopu resorta je glavni hotelski dio podijeljen u dva bloka, sa sobama i apartmanima, četiri bloka vila s apartmanima, ukupno 194 smještajne jedinice (132 sobe i 62 apartmana i apartmana u vilama) koje imaju veličanstven pogled na more. Odlikuju ih boje, teksture, materijali i dekoracije inspirirane Mediteranom, što stvara poseban ugođaj.

image
Filip Gržinčić
image
Filip Gržinčić
image
Filip Gržinčić

- Prozračno i sofisticirano predvorje resorta odiše ekskluzivnošću, počevši od staklenog stropa i stuba u središtu predvorja upotpunjenog velikim lusterima te umjetničkim djelima i jedinstvenim dekorativnim predmetima. Poseban adut je i eforea spa & health club na tri kata i više od 3700 četvornih metara. Osim zatvorenog bazena na 255 kvadrata i izrađenog od materijala kakvi kod nas dosad nisu korišteni u gradnji bazena, eforea spa & health club ima i hidrotermalnu zonu. Gosti se u njoj mogu opustiti, detoksicirati i regenerirati korištenjem finskih sauna, sanarija, lakonija, parnih soba, slane sobe s himalajskom soli, soba za relaksaciju, toplih i hladnih bazena. Za one aktivne, tu su fitness zona na 866 četvornih metara opremljena vrhunskim spravama Technogym te zona za tretmane i masaže uz uporabu visokokvalitetnih proizvoda poznatih svjetskih i hrvatskih brendova. Hedonistički pristup životu i odmoru upotpunjuje i šest restorana te barova. Šećer na kraju? Privatna plaža dugačka 200 metara i infinity bazen.

image
Filip Gržinčić

Svi društveni i smještajni prostori dosljedno su orijentirani na morski zaljev i sunce, uključujući novu plažu koja je dostupna iz podzemnog tunela

image
GApartman ima spavaću sobu s king size krevetom, kuhinju, boravak, ured, kupaonicu sa saunom...
Filip Gržinčić

Projekt resorta potpisuje češki arhitektonski studio EIS.

- Dizajn hotelskog kompleksa temeljio se na karakterističnoj morfologiji terena morske obale. Pojedinačne razine građevinskih materijala složene su jedna na drugu jer oponašaju profil padine i njezinu konturu. Slojevi se podižu od razine plaže do glavne najveće dominantne mase hotela. Ova građevinska materija kao objedinjavajući kompozicijski element priziva raširena krila ptice koja lebdi nad morskom obalom. Bijela i plava vanjska kombinacija materijala hotelskog kompleksa simbolizira tradicionalne prirodne mediteranske vrijednosti bijelog kamena i plavog mora. Svi društveni i smještajni prostori dosljedno su orijentirani na morski zaljev i sunce, uključujući novu plažu koja je izravno dostupna iz podzemnog tunela - rekao je arhitekt Pavel Hraba iz Ateliera EIS.

Od materijala u ovom zanimljivom interijeru prevladavaju mesing i mramor te drvo i koža. Resortski zajednički prostori i sobe uglavnom su u koloritu inspiriranom Jadranom, uz pastelne nijanse ružičaste i boje pijeska.

Valja spoemnuti i gastronomske kutke tj. restorane, koji također imaju svoje adute u ponudi i izgledu interijera.

image
Filip Gržinčić

Od materijala u interijeru prevladavaju mesing i mramor te drvo i koža. Kolorit je uglavnom inspiriran morskim dubinama uz pastelne nijanse ružičaste i boje pijeska

image
Filip Gržinčić

U objektu Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč prevladavaju profinjeni materijali, mramor, mjed i rebrasto drvo, te osvjetljenje koje stvara sofisticiranu atmosferu. Zidovi su obloženi mramorom i tapetama u toplim tonovima, a detalji su s mjedenim umetcima u pultu. Skulpturalni kamin uporište je oko kojeg se razvija cijeli restoran, a bar od oniksa s pozadinskim osvjetljenjem glavni je junak scene. Svjetlost ovdje igra glavnu ulogu. Tu je i restoran The Kitchen by Miljenko, koji karakterizira skladna ravnoteža između funkcionalnosti prostora te elegantne i profinjene estetike. Rafinirani materijali poput mramora čine prostor dragocjenim i svijetlim. Pozornost je usmjerena na detalje, uz dodatak bakra i mesinga, a posebnost stolova postignuta je mramornim efektom i drvenim okvirima. Posebno je privlačna igra svjetla s kontrastnim materijalima i detaljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 16:15