85 kvadrata čiste sreće

Pogledajte kamenu kuću na osami u Istri bivše voditeljice Nevene Rendeli Vejzović. Boja prozora i nadstrešnica su nas ostavile bez daha!

Nevena Rendeli Vejzović

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX/CROPIX

Bivša voditeljica, novinarka, sociologinja, PR stručnjakinja, kolumnistica, event menadžerica, poduzetnica i osnivačica agencije za odnose s javnošću i organizaciju evenata, Nevena Rendeli Vejzović ima prekrasnu kuću u Istri u koju vas danas vodimo. Nevena o čijem smo zagrebačkom stanu već pisali, otkrila je, kako je prije nekoliko godina u istočnoj Istri, točnije u naselju Skitača kupila staru kamenu kuću za adaptaciju. Željela je lijepu, funkcionalnu i udobnu kuću s pogledom na more te Cres i Osor u kojoj će moći provoditi vrijeme sa svojom obitelji, suprugom Makom Vejzovićem i njihove tri kćerke, ali i za mogućnost najma.

image
MAK VEJZOVIĆ

Adaptacija je, otkrila je za Dblog, trajala četiri mjeseca. Sveukupno. Od kupnje kuće do prvih gostiju. Bilo je tu izazova adaptacije i uređenja, ali rezultat koji je na kraju dobiven je naprosto fantastičan, pa smo sigurni da su se sve prepreke brzo zaboravile. Kuća ima 85 kvadrata dvoetažna je, dolje je boravak, blagovaonica, kuhinja i kupaonica, a na katu su tri sobe. Tu je i prostrana terasa obložena istarskim kamenom. Prozori i vrata su u divnoj mint boji koja se savršena uklapa u krajolik i arhitekturu same kuće, a Nevena kaže da su unutra promijenili sav namještaj i napravili novu kuhinju i kupaonicu od mikrocementa, dok je većina namještaja iz Trike u Wabi-sabi stilu.

image
MAK VEJZOVIĆ/
image
MAK VEJZOVIĆ

Wabi -sabi – japanski stil uređenja prostora koji prihvaća nesavršenost. Drevna japanska filozofija Wabi-sabi, suprotna zapadnim idealima koji diktiraju savršenstvo, zagovara načelo prihvaćanja nesavršenosti. Nevena se također oduševila ovim stilom i prema njegovim načelima uredila svoju kuću imena "Le Mare Vita". Fotografije svog istarskog raja Nevena često dijeli i na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 11:16