Poklon-galerija Leonarda u Ilici

Antikna trgovina za sve one koji traže poklon za najmilije
Profil
Adresa:
Ilica 34, Zagreb
Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 10 - 17, subota 10 - 15
Proizvodi:
mirisne svijeće 29 kuna, vrećice lavande 20 kuna, svijećnjaci 69 kuna, anđeli raznih tehnika izrade 49 kuna...

Poklon-galerija Leonarda, smještena u Ilici, nedavno je počela s radom. Vlasnica Zdenka Antolin posao je pokrenula prije dvije godine otvaranjem galerije u Puli, a nedavno ga je odlučila proširiti i na glavni grad. Na javnom natječaju dobila je prostor za koji kaže da je bio u iznimno lošem stanju i uredila ga je, tvrdi, u starozagrebačkom stilu. Mjesecima je posjećivala galerije u Beču dok nije pronašla stil koji joj se učinio najboljim na njezin zagrebački prostor. Galerija je puna starog, antiknog namještaja i predmeta s tavana vlasničine bake, koji su restaurirani i funkcionalni. Na taj način, kaže vlasnica, u prostoru se svi osjećaju kao u kući svoje bake: ugodno, opušteno, u potrazi za savršenim poklonom namijenjenim ljudima koje vole.

U galeriji se mogu kupiti isključivo ručni, unikatni radovi autora koji rade u svim dijelovima naše zemlje. Nitko od njih nema veliku proizvodnju, pa su njihovi kreativni predmeti idealni pokloni. U ponudi je cijeli niz proizvoda: od nakita, dekorativnih ukrasa i slika do raznih predmeta za dom. Cijene su, ističe vlasnica, prilagođene svima. Tako, primjerice, motivacijske poruke za sve prigode koštaju 70 kuna, anđeli raznih tehnika izrade od 49 kuna, lutke Tilde napravljene od prirodnih materijala od 99 kuna, mirisne svijeće mogu se kupiti po 29 kuna, vrećice lavande od 20, a svjećnjaci 69 kuna…

Veliku pozornost turista privukle su lutkice u hrvatsloj nošnji punjene lavandom, koje koštaju 39 kuna. U ponudi je i široka paleta nakita.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 09:22