LUMENART

Prodaje se jedna od najatraktivnijih kuća u Hrvatskoj. Iznos koji traže bi vas mogao iznenaditi

 /SHUTTERSTOCK

Poslovna zgrada Lumenart na pulskoj Verduri, poznatija i kao Kuća svjetla, realizirana je skoro prije 20 godina, točnije 2006. godine. Projekt koji je nastao suradnjom poznatog hrvatskog arhitekta Andrije Rusana, Marijana Mirkovića, Ljerke Kabelke i dizajnera rasvjete Deana Skire (u čijem vlasništvu je i spomenuta kuća), najbolji je primjer sinergije arhitekture i svjetla u Hrvatskoj, a možda i šire.

Nakon što je projekt realiziran uskoro je zadobio veliku pozornost javnosti i struke zbog svoga dizajna. Uslijedile su nagrade za zgradu Lumenarta, a jedna od njih je bila i "Wienerberger Special prize". Zgrada je s vremnom postala jedan od najprepoznatljivijih pulskih motiva, a ujedno i arhitektonska atrakcija.

image
/SHUTTERSTOCK

Prema informacijama na portalu Istra24 ovaj poslovni prostor u vlasništvu pulskog poduzetnika Deana Skire nedavno je stavljen na prodaju za čak 3 800 000 eura.

- Imamo čast posredovati u prodaji rijetkog primjera poslovne zgrade svjetskih razmjera. Smještena u jednom od najtraženijih kvartova u Puli na fenomenalnoj lokaciji i s još boljim pogledom na more. Kuća svjetla izgrađena je 2006. godine. Zamišljena je kao nova atrakcija Pule koja svojom neobičnom arhitekturom, ‘slomljenom‘ fasadom od recikliranog stakla kakvu još nitko nije realizirao u Hrvatskoj te magičnim svjetlosnim instalacijama zaista to i je. Ova poslovna zgrada primjer je sinergije arhitekture i svjetla, a izrađena je od Porotherm opeke i najsuvremenije ploče od recikliranog stakla, opisuje agencijski oglas.

Građevina se rasprostire na tri etaže i sveukupno 755 metara četvornih s okućnicom od 1120. Osim uredskih prostora, građevina još sadrži 12 spavaćih soba i 5 kupaonica te u vanjskom dijelu još 9 parkirnih mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 13:55