Top mjesto

Rooftop bar s najljepšim pogledom u gradu Puli: Pogled koji se pruža s ove terase jednostavno oduzima dah

 MARGOUILLATPHOTOS/ISTOCK/

Pulski caffe bar La Resistance više ne zaslužuje nužno epitet "samo caffe bara", moglo bi se reći. Naime, taj pitoreskni prostor iznad Arene (Emova ulica br. 1), osim što se nalazi kraj najmonumentalnijeg rimskog spomenika u Hrvatskoj, svakim danom nudi sve više kulturnih i zabavnih programa namijenjenih svim dobnim skupinama, piše Glas Istre.

Osim kafića smještenog na korak od Arene i ponude pića, kao i svaki drugi, već sam unutrašnji interijer razlikuje se od ostalih. Naime, cjelokupni prostor odiše vintage stilom: od rukom rađenih goblena, preko starijih primjera stolova i stolica, knjiga na policama, prošlostoljetnih zidnih satova, pa sve do crno-bijele slike Josipa Broza Tita postavljene odmah iznad šanka. Već pri samom ulazu gosta obuzme pomalo nostalgični osjećaj i jednostavno zna da ovo nije tek jedan caffe bar u nizu. Zna da je ovo mjesto provoda, razonode ali i kulture.

Pogled koji se pruža s ove terase jednostavno oduzima dah; s jedne strane monumentalna Arena, a s druge beskrajno plavetnilo mora. Ako dolazite u Pulu, savjetujemo vam da posjetite La Resistance u vrijeme zalaska sunca je, zalazak je zaista čaroban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2024 03:38