ZBOG NESNOSNIH VRUĆINA

Šokirani trgovci: ‘Ovo se nikada nije dogodilo. Prodaja se udvostručila, ispraznili smo sve zalihe klima uređaja!‘

 MARKO TODOROV/CROPIX

Nesnosne vrućine koje su od prošlog tjedna prisutne u većem dijelu Hrvatske sve su teže podnošljive pa je klima uređaj postao neizostavan dio svakog interijera. No, oni koji ga nisu stigli ugraditi prije sezone, sada to ni ne mogu učiniti odmah.

S jedne strane, u trgovačkim lancima ih gotovo i nema na lageru zbog potražnje koja je nadmašila njihove projekcije i očekivanja, a s druge se mora čekati na montažu.

image
ROMAIN DOUCELIN/AFP/PROFIMEDIA/ROMAIN DOUCELIN/AFP/PROFIMEDIA

- Prodaja svih vrsta rashladnih uredjaja se gotovo udvostručila s obzirom na prošlu godinu. Naravno, to se odrazilo i naše planirane zalihe pa smo rasprodali veliki dio robe u svim poslovnicama - rekli su nam iz Bauhausa. Tako su se, osim samih klima uređaja, rasprodali i veliki i mali ventilatori te prijenosni klima uređaji.

I dok je u njihovim poslovnicama, kao i kod drugih trgovaca, do punjenja polica novim primjercima, teško doći do rashladnih uređaja, u internetskim se trgovinama i sada mogu naručiti uz dostavu, ali da bi vam ju i ugradili, ipak ćete morati pričekati.

image
LG

- Zbog pojačane potražnje trenutni rok montaže je 10 do 15 radnih dana od plaćanja klima uređaja - kažu u Klimakonceptu, koji osim prodaje, nude i uslugu postavljanja. Ako do sad niste stigli ugraditi klima uređaj, možete se rashladiti pomoću savjeta o kojima smo nedavno pisali.

Inače, klima uređaj najbolje je ugraditi na proljeće dok još nije prevelika potražnja kako bi bio spreman za sezonu, a neovisno o količini uoprabe, uputno ga je servisirati jednom godišnje jer dugo neodržavan klima uređaj, čak i ako se rijetko koristi, može narušiti kakvoću zraka u prostoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 21:23