Stan kao igraonica

Prepun zabavnih rješenja i detalja
Profil
Vlasnici:
četveročlana obitelj Henrigues
Interijer:
vlasnici
Info:
kuća iz 1950. godine na dvije etaže

Joel Henriques je umjetnik. I dizajner igračaka. Što je jako zabavno. A takav je i njegov životni prostor. Prepun urnebesno zabavnih rješenja i detalja. U kući koja datira iz 1950. godine živi Joel, njegova supruga i blizanci. Na prvi pogled vrlo lako se možete zabuniti i pomisliti da je to igraonica.

Jer izgleda neobično. I drugačije. – Volimo jednostavan, funkcionalan i minimalistički dizajn – objašnjava Joel, koji je na donjoj etaži kucće organizirao sebi studio, tj. radni prostor u kojem izlaže, ali i stvara svoje radove. Iako su radni prostori već po svojoj namjeni često neuredni i u kaosu, Joelov je kućni studio potpuno druga priča. Olovke, boje i kistovi toliko su uredno organizirani i posloženi na mjesto da ne možemo drugo nego mu zavidjeti na tome (da barem to nama uspije u redakciji).

U studiju se također nalaze neke njegove slike, što mu je omiljeni hobi, impozantan broj Joelovih igračaka te knjiga koje su mu velika strast. Tu je i originalan Mies van der Rohe Barcelona stol. Gornja etaža, pak, potpuno je podređena Joelovim blizancima, a na njoj dominira preslatki mali stol i dva minijaturna stolca na kojima njegovi mališani često objeduju.

– Ma ne provode ovdje vrijeme samo oni. Supruga i ja gotovo svaki dan ovdje pijemo jutarnju kavu – smije se Joel koji je i središnji dio stana, koji čine dnevni boravak i blagovaonica, uredio jednostavno i minimalistički, ali opet u svom stilu, dječji bezbrižno.

U dnevnom su boravku također Joelove slike, udobna sofa i njegov omiljeni jastuk koji mu je mama napravila kada se rodio. – To mi je omiljeni detalj u stanu. Nema financijsku vrijednost, ali ima najveću emotivnu – kaže Joel. Blagovaonica je opremljena tek potrebnim komadima namještaja, točnije obiteljskim blagovaonskim stolom oko kojeg su umjesto stolaca dvije klupe.

– Svaki dan imamo istu situaciju. Prije večere uvijek moramo barem pola sata čistiti papire, crteže, olovke, tempere… Jer djeca, ali i mi često koristimo baš ovaj stol za posao i hobije – otkriva vlasnik koji svoj najveći mir ipak pronalazi u spavaćoj sobi, koju je sa suprugom uredio tako da, kaže, umiruje oči i dušu. Svjetlozelena boja i parket odlična su kombinacija za tu misiju, ali i ogroman prozor kroz koji se vidi obližnja priroda.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 15:33