Stanovanje

Ugrađeno najveće staklo u Zagrebu u zgradi u Preradovićevoj ulici

Projekt potpisuju arhitekt Souto De Moura i Projektni studio 3LHD

U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici prošlog je tjedna ugrađeno najveće staklo u Zagrebu. Riječ je o komadu dimenzija 12 x 3 metra, koji teži oko 2,3 tone. Ugrađivanje su obavljali zaposlenici domaće tvrtke S.B.S., a bili su tamo i njihovi kolege iz Njemačke, koji su im pomagali prilikom izvođenja radova.

Dio ulice bio je zatvoren za promet u vrijeme izvođenja radova, s obzirom da je riječ o iznimno velikom predmetu, za kojeg je trebalo nekoliko sati rada sve dok nije postavljen na svoje mjesto.

Taj impozantni komad stakla bit će dio prizemlja zgrade na broju jedanaest, koja se polako, ali sigurno, prevara u rezidencijalnu stambenu građevinu. Riječ je o projektu uređenja kojeg potpisuju poznati arhitekt Souto De Moura i Projektni studio 3LHD. Njihov projekt je odabran kao najbolji na javnom natječaju, koji je proveden 2015. godine, i prema njihovim idejama će zgrada biti uređena u rezidencijalnu vilu na četiri etaže s bazenom i saunom, te reprezentativnim ulazom u sam objekt. Investitor je Ante Vlahović.

Foto: Bruno Konjević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 17:07