POTPUNA TRANSFORMACIJA

Zapušteni stari stan od 110 kvadrata u srcu Zadra obnovom je postao elegantna oaza

 Privatna arhiva

Stari i derutni stan od 110 metara četvornih smješten u samom središtu Zadra, u povijesnog jezgri grada poznatog po svojoj bogatoj baštini i kulturi, doživio je nevjerojatnu transformaciju zahvaljujući studiju DP Interijeri. Prostor je sada pretvoren u luksuznu oazu koja se sastoji od četiri neovisne jedinice, od kojih je svaka elegantno dizajnirana kako bi gostima pružila nezaboravno iskustvo. S pogledom na impresivnu crkvu Svetog Donata, ovaj projekt sažima bit povijesti i modernog stila života, redefinirajući udobnost i eleganciju.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

-Od samog početka cilj je bio jasan: stvoriti luksuzno utočište koje spaja povijest i moderni način života. Izvorni stan ogoljen je do nosivih zidova, što je omogućilo stvaranje "praznog platna". Ova potpuna prilagodba ne samo da je maksimalno povećala prostor, već je također osigurala da je svaka jedinica dizajnirana tako da nudi jedinstvene karakteristike i značajke uz zadržavanje kohezivne estetike – govori dizajnerica interijera Daniela Perica.

Svaka od četiri neovisne jedinice uključuje vlastitu kupaonicu, dizajniranu s pažnjom posvećenom detaljima. Zajednički prednji ulaz služi kao portal dobrodošlice, pozivajući goste da istraže luksuzne interijere koji se nalaze iza. S pogledom na najznačajnije povijesne točke Zadra ove sobe nisu samo mjesto za boravak; ona omogućuju iskustvo samo po sebi.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Svaki aspekt soba pažljivo je odabran kako bi se osiguralo elegantno i ​​personalizirano iskustvo. Namještaj, uključujući krevete, fotelje i klupe, nabavljen je od cijenjenih marki kao što su Ditre Italia, Calligaris, Bonaldo i Cattelan Italia. Ovi brendovi poznati su po predanosti kvaliteti i inovativnom dizajnu, a svojom prisutnošću u prostoru stvaraju luksuzni ambijent. Odabir keramike igra značajnu ulogu u cjelokupnom dizajnu. Na podovima i zidovima nalaze se pločice renomiranih talijanskih proizvođača Florim, Fioranese i 41zero42. Ova keramika ne samo da odiše sofisticiranošću, već također dobro podnosi test vremena, kombinirajući ljepotu s izdržljivošću. Dominantni materijali kao što su drvo, staklo i keramika kompletiraju skladno okruženje.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

- Ono što izdvaja svaku sobu je njen jedinstven karakter. Na primjer, jedna značajka koja se ističe je tuš kabina ukrašena Florim Pebble pločicama, dodajući prirodni element. Soba 2 osvaja svojim pametnim dizajnom, s ormarom odvojenim elegantnom pregradom i namjenskim stolom za šminkanje koji povećava luksuzno iskustvo za goste – objašnjava Daniela.

U sobi 3, kombinacija drvenih ploča s porculanom Heritage Flora stvara primamljivu i modernu estetiku. Stolić za kavu izrađen po narudžbi od istog porculana dodaje osobni pečat, odražavajući pažljivo razmatranje svakog elementa dizajna. U međuvremenu, Soba 4, najveća jedinica, ima i kadu i tuš kabinu, nudeći gostima vrhunsko opuštanje. Saznajemo kao je ova soba, sa svojim prostranim rasporedom i luksuznim sadržajima, brzo je postala omiljena.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Svaka soba ima keramičke samostojeće sudopere i elegantne staklene ormariće, spajajući praktičnost s promišljenim dizajnom. Pažljiv odabir toplih tonova, naglašenih zlatnim i crnim detaljima, stvara umirujuću atmosferu.

- Put do stvaranja ovih luksuznih soba nije bio bez izazova. Proces je bio zahtjevan, zahtijevao je precizno planiranje i izvođenje. Međutim, otvorenost investitora odigrala je ključnu ulogu u omogućavanju ovakvog konačnog rješenja. Njihova spremnost da prihvate inovativne ideje rezultirala je suradnjom koja projekt nije učinila samo zadatkom, već zajedničkom vizijom – kaže dizajnerica interijera.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Ove luksuzne sobe predstavljaju više od mjesta za boravak; utjelovljuju oazu mira usred zadarske vreve. Dok se živahni gradski život odvija vani, sobe pružaju spokojno utočište gdje se gosti mogu opustiti i napuniti energijom. Ova delikatna ravnoteža gradskog života i utočišta je ono što čini ove sobe tako posebnima. Pažljiv dizajn, luksuzni namještaj i promišljeni detalji stvaraju okruženje koje zadovoljava potrebe suvremenog putnika poštujući pritom povijesni kontekst lokacije. Svakom gostu nudi se ne samo udobnost već i poziv da doživite bogatu kulturu i povijest koju Zadar nudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 09:37