SINDROM SKUPLJAČA

‘Očistila sam oko 2000 kuća, vidjela sam gotovo sve što postoji, od madraca na kojem je ležao mrtvac do rabljenih igla‘

 TikTok

Libby Denney hrabra je mama iz Velike Britanije koja čisti domove "hoardera", osoba sa sindromom skupljača, koji žive u prenatrpanim stanovima i koji ne bacaju čak ni ostatke hrane. Vlasnica je tvrtke "The Clean Up Company", a svoje usluge u prosjeku naplaćuje u iznosu od devet tisuća dolara, ovisno o stanju koje zatekne u prostoru.

Dosad je, procjenjuje, očistila oko 2000 kuća, a neke od najbizarnijih situacija s kojima se susrela objavljuje na svojem TikTok profilu, gdje ju prati 600.000 ljudi.

"Morala sam očistiti madrac u kojem je muškarac mrtav ležao tri mjeseca", rekla je za SWNS.

Iako bi za mnoge to bilo uznemirujuće, one sliježe ramenima i nastavlja raditi svoj posao u kojem, vjerovali ili ne, zaista uživa.

"Čini se da je to jedina stvar u kojoj sam dobra", rekla je Libby koju je otac uveo u industriju čišćenja, a kuće čisti od svoje 19. godine.

Iako je navikla suočiti se sa "strašnim životnim uvjetima", primijetila je da je vlasnicima ponekad "neugodno" kad ju moraju provesti kroz kuću.

Čisteći kuće znala je pronalaziti crve, rabljene igle, iskorištene odrasle penele, toaletne školjke u katastrofalnom stanju...

"Vidjela sam gotovo sve što postoji i navikla sam se na to", priznala je.

Ponekad joj za jednu kuću treba cijeli dan, a ponekad cijeli tjedan, no unatoč iscrpljujućem poslu, rezultat ju posebno veseli. Posebice kad usporedi fotografije prije i poslije čišćenja, prenosi NY Post.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 11:49