NESTVARNI IZNOS

Ovo je najskuplja vila u Zagrebu, od cijene boli glava, doznali smo tko su vlasnici: ‘Pa ovo je skuplje od francuskog dvorca!‘

 RANKO ŠUVAR/CROPIX
Moguće je kupiti samo kuću, a u ponudi je i dodatna parcela građevinske namjene na kojoj je moguće sagraditi 12 novih zgrada

Impresivna vila površine 1249 kvadrata kod Sesveta, koja se prostire na četiri etaže povezane dizalom te sadrži sedam apartmana te lounge i welness zonu s unutarnjim bazenom, jedna je od najskupljih nekretnina koje se trenutačno nude na zagrebačkom tržištu. U ponudi je agencije Opereta nekretnine, a nju se traži nevjerojatnih 15 milijuna eura.

Smještena je na golemom imanju u Starom Brestju, ukupne površine 22,7 tisuća kvadrata: sama kuća nalazi se na parceli od 10-ak tisuća kvadrata, a ponuda uključuje još jednu parcelu, također građevinske namjene. Na njoj je, navodi se u nedavno objavljenom oglasu, "moguće izgraditi 12 novih zgrada ili objekata drugih potreba". Kuću je, prema dostupnim podacima, moguće kupiti samostalno za sedam milijuna eura, dok se ukupna cijena obje parcele penje na 15 milijuna eura.

image
RANKO ŠUVAR/CROPIX
image


RANKO ŠUVAR/CROPIX

Ovo je, piše u oglasu, "posebna priča koja se 10 godina pomno osmišljavala i projektirala, gdje je uspješno kombiniran moderan i klasičan stil te prirodne ljepote povezane luksuzom, zadivljujućim sadržajem i naglašenom intimom".

U opisu se navodi kako se kroz velika ulazna vrata imanja dolazi na početak dvorišta s natkrivenim parkiralištem, garaže za tri automobila i stepeništa koji vodi na glavna ulazna vrata vile. Ukupno ima 12 soba i 10 kupaonica, a osim spomenutih sedam apartmana koji su "posebno stilski namješteni i uređeni s vlastitom kupaonicom, walk-in ormarom i balkonom", vila sadrži i dodatnu smještajnu jedinicu u prizemlju namijenjena kućepazitelju.

"U glavnom dijelu dnevnog prostora smješten je prostrani boravak povezan s velikom blagovaonicom i radnom sobom koji zajedno odišu bogatom atmosferom komfora i raskošnosti. Vrhunski opremljena kuhinja sa smočnicom, manjim blagovaonskim dijelom te posebnim ulazom i posebnom kupaonicom, smještena je uz glavnu blagovaonicu", piše u oglasu.

image
RANKO ŠUVAR/CROPIX
image


RANKO ŠUVAR/CROPIX
image
RANKO ŠUVAR/CROPIX

Lounge zona se opisuje kao "podrumski luksuz", a riječ je o potpuno opremljenoj i prostranoj prostoriji za uživanje.

"Uključuje vinoteku, ugrađeno ozvučenje, opremljen šank, vrhunske stolove za 22 osobe sa zonom za odmaranje na sofama i radnim stolom za dodatne potrebe", navodi se u oglasu te se dodaje kako se wellness dio proteže kroz više dijelova vile, a obuhvaća fitness sobu, saunu s kupaonicom i unutrašnji bazen obogaćen posebnim detaljima.

Tehničku funkcionalnost ove vile osigurava desetak prostorija: od dvije rashladne komore, sustava ventilacije, fenkojler, strojarnice za bazen i fontane, sustava za omekšavanje vode, kontrolnog centra za videonadzor, telekomunikacijsku mrežu i centralnog ozvučenja, sustava vatrodojave, agregatora velike snage, kotlovnice, praonice rublja i peglaonice sa strojevima.

"Zbog svoje povišene lokacije i većeg broja etaža, vila pruža panoramski pogled na okolno naselje i prirodu te velik dio Zagreba", stoji u oglasu.

image
RANKO ŠUVAR/CROPIX
image


RANKO ŠUVAR/CROPIX
image


RANKO SUVAR/CROPIX

Uređeni puteljci pružaju se kroz cijelo imanje i omogućuju uživanje u ovoj zelenoj oazi koja skriva odvojenu sjenicu i nekoliko fontana, a sve je povezano s glavnom vanjskom terasom. Pristup do te terase moguć je iz više dijelova vile i bazena te preko širokog stepeništa dodatno dekoriranog biljem i kaskadnom fontanom. Za održavanje cijelog imanju zaslužna su dva vrtlara i potpuni sustav navodnjavanja.

"Smještajem vile na južnom dijelu imanja omogućeno je da cijeli sjeverni dio bude prepušten za osmišljavanje dodatnog sadržaja ili investicijske prilike jer se u potpunosti nalazi u građevinskoj zoni. Po analizi, moguće je izgraditi 12 novih zgrada ili objekata drugih potreba", navodi se u oglasu.

image


RANKO SUVAR/CROPIX
image


RANKO SUVAR/CROPIX

Iako u agenciji Opereta nekretnine nisu željeli davati dodatne komentare o vili ni otkriti tko su njezini vlasnici, u bazi zemljišnih podataka kao suvlasnici su upisani Boško i Dragica Barbarić. Riječ je o sinu i kćeri Stanka Barbarića, poduzetnika koji je putovao po čitavom svijetu te radio za velike svjetske duhanske tvrtke, a preminuo je 2020. godine. Za života je pomagao razne crkvene projekte u BiH i Hrvatskoj. Tako je u rodnom Šiljevištu uredio svetište svoga prastrica Sluge Božjeg Petra Barbarića i potom ga s okolnim imanjem darovao Crkvi, za što je lani posthumno nominiran za osobu godine.

Vijest o najskupljoj vili na zagrebačkom području brzo se proširila društvenim mrežama, gdje se tražena cijena vile odmah počela uspoređivati s drugim jedinstvenim nekretninama u Europi. Tako je jedan korisnik Reddita objavio kako se za "nešto malo više" može dobiti dvorac iz 17. stoljeća, klasificiran kao povijesni spomenik,,sa 60 hektara šume, nedaleko od Pariza u Francuskoj. Cijena tog dvorca je, usput rečeno, 7,8 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 14:18