IMOVINSKI MOGUL

Proslavio se hip-hop hitom, predviđali su mu bankrot, a danas ‘vrijedi‘ 20 milijuna dolara. Sve zahvaljujući mudrom potezu

 MEDIAPUNCH INC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
Nekadašnjem reperu Robertu Van Winkleu isplatilo se mudro ulagati u tržište nekretnina

Robert Van Winkle, poznatiji kao Vanilla Ice, dokazao je da nije "one-hit wonder" kad je u pitanju zarada. Vanilla Ice se proslavio hitom "Ice Ice Baby" iz 1990. godine, no danas ne zarađuje zahvaljujući svojoj glazbenoj karijeri. Svoj početni uspjeh pretvorio je u poslovno carstvo zahvaljujući mudrim ulaganjima na - tržištu nekretnina, piše NY Post.

Mnogi su predviđali da će se Ron Van Winkle pridružiti listi bankrotiranih slavnih nakon što mu propadne glazbena karijera. No, danas, prema CelebrityNetWorth.com, posjeduje bogatstvo od čak 20 milijuna dolara!

"Zaradio sam milijune ne radeći ništa", rekao je Van Winkle komičaru Steve-Ou u nedavnoj epizodi podcasta "Steve-O‘s Wild Ride!", prepričavajući kako su prodavali milijun ploča dnevno. Ali njegova rap karijera nije dugo potrajala. Ipak, kupujući kuće "po cijeloj zemlji" koje "nikada nije koristio", Van Winkle se našao u zlatnom rudniku kada ih je odlučio rasprodati.

"Prodale su se jako brzo, negdje nisam čak ni tepih zamijenio... i rekao: idemo ih kupiti još hrpu", prepričao je.

Presudni trenutak dogodio se nakon što je uragan Andrew 1992. godine uništio jedno od njegovih imanja, a kada je preuzeo njegovu obnovu rodila se cjeloživotna strast prema nekretninama. Nakon škole dizajna i višegodišnjeg iskustva u ulozi izvođača, izradio je uspješnu poslovnu strategiju. Do 2018. godine je zarađivao 800.000 dolara godišnje, što su pokazali brakorazvodni dokumenti do kojih je došao The Post.

Posljednja tri desetljeća razvijao je posao, preferirajući nekretnine koje nisu navedene na MLS-u, bazi podataka o nekretninama na prodaju kojom se služe američki agenti za nekretnine. Takvi su poslovi, piše NY Post, rijetki: samo 3 posto kupaca u 2023. je uspjelo kupiti stan izravno od prodavača.

Njegov smisao za renoviranje ne samo da dodaje vrijednost nekretninama, već i sadržaj za njegov reality TV show "The Vanilla Ice Project". Obuhvaćajući 180 epizoda u 13 sezona na DIY mreži, emisija mu pruža još jedan unosan izvor prihoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 03:56