lokalci zabrinuti

Vlasnik Mete Mark Zuckerberg gradi megalomanski kompleks na jezeru Tahoe

 STR/AFP/PROFIMEDIA/STR/AFP/PROFIMEDIA

Vlasnik Mete, odnosno Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, Mark Zuckerberg zagazio je i u nekretninski biznis. Nakon dugog niza godina uživanja u odmoru s obitelji na omiljenoj turističkoj destinaciji mnogih Amerikanaca - Tahoe jezeru, pod njegovim su se vodstvom na toj lokaciji počeli čuti i bageri, kako prenosi Realtor.com. Radovi su krenuli godinu dana nakon što je najavljano da investira i u nekretnine na Havajima gdje je rečeno da će graditi - luksuzni bunker za preživljavanje.

Zuckenberg je, naime, krenuo u izgradnju masivnog kompleksa za odmor, a tu vijest neki lokalci nisu dočekali s prevelikim oduševljenjem. U planu mu je izgradnja velike kuće, odnosno rezidencije, s više spavaćih soba, kupaonica, prostorom za razonodu i drugim sadržajima u tradicionalnom stilu - s fasadom od drveta i stakla.

image
/SHUTTERSTOCK

U Lake Tahoe cityju Zuckerberg je nekretnine počeo kupovati još prije šest godina, a na njih je tada potrošio oko 60 milijuna dolara. Prvo je kupio imanje Carousel, koje se već počelo prilagođavati za radove na novom projektu. Grade se nove staze i renovira dio postojećih objekata. Godinu kasnije kupio je još i imanje Brushwood staro više od 100 godina.

Novi bi kompleks, osim rezidencije za samog Zuckerberga, trebao imati i nekoliko kućica za goste, urede, teretanu i druge sadržaje, a osim unutrašnje, obogatit će se i ponuda na otvorenom novim šetnicama i biciklističkim stazama. I dok neki od susjeda pozdravljaju ove radove, vjerujući da je došlo vrijeme da se nekretnine renoviraju ili zamijene novima, drugi na projekt gledaju sa skepsom.

image
/SHUTTERSTOCK

Vlasnica kafića Free Sign Sabrina Burge smatra da ovo dugoročno nije dobro za lokalno stanovništvo jer dolazak imućnijih gostiju stavlja naglasak na sezonski pristup ekonomiji. - To je užasno, imamo veliko zatišje izvan sezone - komentirala je za tamošnji medij the Standard.

Tehnološki je mogul i nedavni Dan nezavisnosti proveo s obitelji i prijateljima na Tahoe jezeru, a kako bi obilježio najvažniji američki praznik, fotografirao se na dasci za surfanje sa zastavom u ruci i to podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu. Neki su bili oduševljeni, a drugi su se pitali što mu se dogodilo. Jedno je iz tog videa sigurno - na jezeru Tahoe dobro se provodi pa njegove nove investicije ni najmanje ne čude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. rujan 2024 21:50