IMA JEDNA CAKA

Zaljubljeni par traži cimera, njihovi sumnjivi zahtjevi razbjesnili su internet: ‘To je za horor film‘

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Zbog visokih cijena nekretnina, povećih troškova stanovanja i nedovoljne ponude, podstanarstvo je ponekad jedina opcija. Nužno zlo, rekli bi neki. A pronaći idealnog cimera... To je pak posebna priča.

NY Post prenosi online oglas jednog para u Londonu koji je prikupio više od 2,3 milijuna pregleda te pritom razljutio mnoge, a autorica članka Mary K. Jacob čak piše da bi se mogao svrstati u "horor film". Naime, Alex i Madi objavili su na društvenoj mreži X oglas u kojem pišu da žele iznajmiti slobodnu sobu u svojem stanu u londonskoj četvrti Battersea.

"To je prekrasan stan, soba je svijetla, dvokrevetna...", navode u oglasu, dodajući kako je lokacija vrhunska, a raspored dvosobnog stana luksuzni: ima odvojenu kupaonicu, kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak... U opisu stoji da "ima puno prostora za blagovanje i opuštanje, mnoštvo ugrađenog prostora za skladištenje, stol u sobi...".

"Tražimo zrelu, čistu i prijateljsku osobu s punim radnim vremenom", pišu. Navode i popust: soba bi se inače iznajmljivala za 1300 £, ali oni traže 1200 £ + režije. Naravno, postoji i caka. Slobodna soba te korištenje zajedničkih prostorija dostupni su za njihovog budućeg cimera po toj cijeni sve dok zapravo tamo ne živi puno radno vrijeme.

"Nadamo se pronaći nekoga tko ima partnera ili obitelj u blizini s kim bi povremeno mogli provesti noć", piše par koji želi tri, četiri noći mjesečno provesti u stanu sam. Da se, kako navode, "opuste". A isto nude i cimeru, budući da i sami posjećuju prijatelje i obitelj izvan Londona.

Sumnjivi zahtjev para za rutinsko slobodno mjesto, zajedno s visokim troškovima najma, uzburkao je društvene mreže.

"To bi bila užasna životna namještaljka", pisalo je u jednom komentaru.

"Od ovoga treba napraviti horor film", ogorčen je bio drugi.

"Ako u blizini imam partnera ili obitelj, zašto plaćam tebi 1500 dolara umjesto njima?", pitao se netko naglas.

Pronaći razumnog cimeta može biti težak zadatak, a može završiti i nesrećom, piše autorica članka Mary K. Jacob te izdvaja neke tragične, ali i bizarne slučajeve.

Prema Netflixovoj dokumentarnoj seriji "Najgori cimer ikada", Alvaro "Bert" Gonzales Montoya, čovjek iz Kalifornije koji je patio od shizofrenije, počeo je živjeti u kasnim osamdesetim sa serijskom ubojicom Dorotheom Puente. Ona je vodila pansion za ljude u potrebi, a ubila je Montoyu i najmanje šest drugih koji su se sklonili na njeno imanje.

Spominje se i iskustvo Taylor Paré, NYC kreatorice sadržaje, dok je živjela s modelom Victoria’s Secreta.

"Bila sam užasnuta kad sam otkrila da je ukrala stvari svakoj osobi u stanu”, rekla je Taylor na TikToku, ne otkrivši o kome je riječ. Ali dodala je kako je manekenka krala čudne stvari: olovke, šalice, lijekove na recept koje ona ne bi mogla upotrijebiti...

"Ovo je najgori dio. Čuvala bi svoje smeće, prljave korištene tampone, maramice kojima bi brisala nos, guzicu... Sve bi to držala u kovčegu koji je bio u našem stanu", uznemireno je prepričala. Zbog te grozne navike gomilanja kasnije ju je izbacila iz stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 09:38