ArhiBau 2024.: Otkrijte inovacije i trendove u arhitekturi i graditeljstvu

 

 

 Arhibau

Zagreb, 10. listopada 2024.: Četvrto izdanje ArhiBau 2024., jednog od najvećih regionalnih sajmova za arhitekturu i graditeljstvo, održat će se od 17. do 20. listopada 2024. godine u sajmenom prostoru Zagrebačkog velesajma.

ArhiBau 2024. - Otkrijte najbolje od arhitekture i graditeljstva

Sajam je otvoren za stručnu i široku javnost. Na sajmu će se predstaviti vodeći proizvođači i dobavljači materijala i opreme, nudeći inovativna rješenja za suvremenu gradnju, obnovu, adaptaciju, kao i uređenje interijera i eksterijera. Od istaknutih izlagača tu su Adria BIM, Arhigon, Barteni parking systems, Centrometal, Energosol, Graml - Bigbelly, Greenika, Kamaridis global wire, Nexe, Oris, Pana Windows, PPS Galeković, Primat logistika, Ringer, Soudal, Statoplast, Warmth application lab, Fibran i drugi. Sajam se ove godine održava pod pokroviteljstvom NEXE grupe i tvrtke Ringer.

image

Arhibau
image

Arhibau

Sajam će trajati 4 dana, a održat će se istovremeno s Međunarodnim sajmom namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, Ambienta, što će posjetiteljima omogućiti i uvid u novosti na tržištu uređenja interijera, a sve u cijeni jedne ulaznice.

image

Arhibau
image

Arhibau

Cijena ulaznice za jedan dan iznosi 7 eura, dok su ulaznice za umirovljenike, đake i studente dostupne po cijeni od 4 eura. Također, dostupni su popusti za grupe te obiteljske ulaznice po povlaštenim cijenama.

Ulaznice za sjamove kupuju se na južnom ulazu Zagrebačkog velesajma - Jug 1., od 17. do 19. 10. 2024. do 18:30 sati, a 20. 10. 2024. do 17 sati. Radno vrijeme sajmova u terminu 17. – 19. 10. 2024. (četvrtak-subota) je od 10:00 do 19:00 sati, a u nedjelju, 20. 10. 2024., od 10:00 do 18:00 sati.

Jedan od ključnih događaja sajma ArhiBau 2024. je konferencija „Stanovanje budućnosti“, s naglaskom na priuštivo stanovanje. Konferencija će se održati 17. i 18. listopada 2024. te će okupiti vodeće domaće i međunarodne arhitekte, urbaniste i stručnjake iz industrije.

image

Arhibau

Na konferenciji će sudjelovati i niz istaknutih međunarodnih stručnjaka. Iz Italije dolaze Carlo Cappai i Maria Alessandra Segantini iz studija C+S Architects, dok će iz Nizozemske prisustvovati arhitekt Branimir Medić iz de Architekten Cie iz Amsterdama. Češku će predstavljati Petr Návrat, suosnivač ONplan-a, a Austriju Saša Bradić iz bup architekten u Beču. Sloveniju će zastupati Davorin Počivašek iz studija Arhitekti Počivašek Petranovič iz Ljubljane te Sanja Burnazović iz investicijskog sektora Stambenog fonda Slovenije. Iz Hrvatske će, među domaćim stručnjacima, predavanje održati Luka Korlaet, izvanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba.

image

Arhibau
image

Arhibau

Glavni partneri Konferencije su Hrvatska gospodarska komora i Društvo arhitekata Zagreba, pokrovitelji su zastupnica u EU parlamentu, dr. sc. Nikolina Brnjac, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, a partneri su EU komisija u Hrvatskoj, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova, nZEB klaster, Hrvatski savjet za zelenu gradnju, Građevinski fakultet u Zagrebu, Ekonomski fakultet Osijek, Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku.

Za detaljan uvid u program konferencije i prijavu, posjetite službenu web stranicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 15:48