Prikladno zalijevanje u vrtu

Gardena Husqvarna

 

Strastveni vrtlari koji provode puno vremena u vrtu oslanjaju se na praktično zalijevanje vrtnim crijevom. Kante pune vode teške su i uzrokuju bol u leđima ako se ne drže pravilno. Kante za zalijevanje su glomazne i u njima nikad ne možete nositi dovoljno vode da zalijete biljke a puno vode se prolije dok ih nosite. S pravom vrtnom opremom uključujući kolica za crijeva, lako je utažiti žeđ vrta i biljaka. S njima je nošenje vrtnih crijeva stvar prošlosti a zalijevanje u vrtu postaje udoban zadatak.

image

Gardena

Čvrsta veza bez čvorova

Vrtna crijeva osiguravaju dovod vode iz slavine i osiguravaju jednostavno spajanje raznih priključaka i uređaja. Crijeva i spojni dijelovi na prvi pogled mogu izgledati slično ali se razlikuju po kvaliteti materijala i izradi. Mnogim vrtlarima je poznat ovaj nesretni scenarij kada se vrtno crijevo spoji na slavinu a odjednom se spoj olabavi i voda počne nekontrolirano teći prskajući sve oko sebe. Također je vrijedno uzeti u obzir moguće mehaničko oštećenje crijeva kada se povlači kroz gusto raslinje, u blizini grmlja i trnja.

Izuzetno lagano GARDENA Tekstilno crijevo Liano™ Xtreme 30 m je do 50% lakše od uobičajenih vrtnih crijeva, tako da ga možete lako nositi u staklenik ili daleko u vrt. Komplet dolazi s vodootpornim priključcima i mlaznicom, tako da možete odmah početi s vrtlarenjem. Crijevo obećava dugotrajnu kvalitetu a tekstilni sloj nudi dobru zaštitu crijeva. Bilo da ga vučete po tlu ili kroz trnje, Liano™ će uvijek biti fleksibilan i poslušan.

image

GARDENA Tekstilno crijevo Liano™ Xtreme

Visokokvalitetno Tekstilno crijevo Liano™ Xtreme je do 50% lakše od konvencionalnih vrtnih crijeva.

Kontrolirano korištenje vode

Kada zalijevate biljke ili čistite po kući, kvalitetno vrtno crijevo nije dovoljno. Široki mlaz većine prskalica koristan je za nježno zalijevanje ali za čišćenje vam je potreban usmjereniji mlaz. GARDENA Comfort tuš za čišćenje ecoPulse™ ima inovativni oscilirajući mlaz vode koji je posebno učinkovit za čišćenje vanjskih površina. I još jedna dobra vijest: štedi do 40% vode u usporedbi sa standardnim tvrdim mlazom. Nudi čak četiri različita uzorka mlaza za svestrane vrtne zadatke.

image

GARDENA Comfort tuš za čišćenje ecoPulse™

GARDENA Comfort tuš za čišćenje ecoPulse™ nudi četiri različita uzorka prskanja za praktično čišćenje i navodnjavanje.

Praktično skladištenje vrtnih crijeva

Za one od vas koji nemaju dovoljno mjesta u svojoj garaži ili vrtnoj kućici i uvijek se pitaju gdje staviti crijevo nakon upotrebe, možda bi bilo vrijedno razmisliti o kolutu. Crijeva koje leže na terasi kvare izgled i izazivaju nezgode jer se o njih možete spotaknuti.

Ako radije prepuštate teže zadatke drugima neka GARDENA Zidni kolut za crijevo RollUp XL za crijevo nosi teško vrtno crijevo umjesto vas. Budući da se okreće za 180° omogućuje praktično zalijevanje i praktično skladištenje, jer se nakon obavljenog posla prisloni uz zid. Visokokvalitetna opruga s dugim vijekom trajanja osigurava pouzdano navijanje. Može se ostaviti vani tijekom cijele godine jer je otporan na UV zračenje i mraz, a praktičan pretinac za pohranu nudi pohranu dodataka i priključnih uređaja.

image

GARDENA Zidni kolut za crijevo RollUp XL

GARDENA Zidni kolut za crijevo RollUp XL omogućuje praktično skladištenje i namatanje crijeva bez čvorova i prljavih ruku.

Fleksibilna opskrba vodom

Vrtno crijevo omogućuje vrtnim entuzijastima da lako dođu do svakog kutka svog zelenog kraljevstva. Kvalitetna crijeva podnose različite veličine vrtova ali i specifične karakteristike terena jer se mogu koristiti na travnjaku, kao i na grubom tlu na gredicama ili kamenim pločama na prilazu.

Kako je ponekad lakše transportirati crijevo u vrt vrijedi razmisliti o kolicima za vrtno crijevo. Vrtna kolica nude praktično skladištenje uz praktičan transport crijeva. GARDENA CleverRoll M Easy Komplet metalnih kolica imaju velike kotače za udoban transport Flex crijeva, dužine 25 m. Posebno dizajnirano postolje osigurava da se kolica ne prevrnu tijekom rada. Vodilica pažljivo namotava vrtno crijevo i omogućuje skladištenje bez prljavih ruku.

image

GARDENA CleverRoll M Easy

GARDENA CleverRoll M Easy Komplet metalnih kolica uključuje crijevo, spojne dijelove i mlaznicu tako da možete odmah krenuti na posao.

Kako bi zalijevanje vrta bilo još lakše vrijedi razmisliti o rasporedu biljaka, namještaja i ostalih vrtnih elemenata. Aplikacija GARDENA myGarden besplatan je alat koji vam pomaže dizajnirati okolinu i postaviti gredice, travnjake, biljke, drveće, vrtni namještaj i još mnogo toga.

image

GARDENA myGarden

GARDENA myGarden je besplatni online alat za planiranje vašeg vrta i nudi širok izbor vrtnih elemenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 00:12