Učinkovita njega biljaka

Gardena promo

Vrtovi oduševljavaju cvjetanjem brojnih cvjetova i rastom zimzelenih biljaka, što označava vrhunac njihovog vegetacijskog rasta. U tom razdoblju ključno je redovito zalijevanje i gnojidba lončanica kojima je potrebna dodatna energija. Važno je uzeti u obzir individualne potrebe biljaka jer neke trebaju rijetko zalijevanje, dok su druge više ovisne o vlažnom tlu.

Pravilno zalijevanje ključno je za raznolikost biljaka u vašem vrtu imajući na umu da biljke s obilnijim lišćem trebaju više vlage. Najbolje je zalijevati rano ujutro kako bi se voda lakše upila i biljke pripremile za vruć dan. Zalijevanje sredinom dana je neučinkovito jer se većina vode gubi isparavanjem. Večernje zalijevanje mokrim lišćem može dovesti do gljivičnih bolesti.

Zalijevanje biljaka na terasi

Automatski sustavi za navodnjavanje kap po kap su ekonomično rješenje koje osigurava učinkovito korištenje vode i optimalnu opskrbu biljaka. Za biljke na terasi gdje imate samo slavinu za vodu, GARDENA Početni komplet Lončanica M automatic pravo je rješenje. Računalo za zalijevanje Control Flex automatski zalijeva do 7 lončanica i 3 korita, postavljajući željene dane, vrijeme i trajanje zalijevanja. Kapaljke omogućuju individualnu ugradnju i doziranje vode. Micro-Drip-System s ciljanim zalijevanjem korijena biljaka štedi do 70% vode.

image

Gardena promo

GARDENA Početni komplet Lončanica M automatic osigurava automatsko zalijevanje biljaka na terasi ili balkonu.

Kako bi vaše biljke dobile odgovarajuće hranjive tvari možete iskoristiti i brojne kućne otpatke poput kore banane, taloga kave, mineralne vode, prokuhanog lišća čaja ili pripremiti zeleno gnojivo od korova i samoniklog bilja. Preporuča se redovito gnojiti biljke od ožujka do rujna ali nikako ne pretjerivati ​​jer višak hranjiva može naštetiti biljkama.

Prije odlaska na zasluženi godišnji odmor ne zaboravite na biljke koje krase vaš balkon. Često nema slavine za vodu i struje pa vam savjetujemo da ugradite solarni sustav za zalijevanje GARDENA AquaBloom Set sa spremnikom za vodu. Stavite ga na sunčano mjesto, napunite posudu vodom i postavite kapaljke pored biljaka. Omogućuje zalijevanje do 20 biljaka a posuda od 10,5 litara sadrži dovoljno vode za do 12 dana zalijevanja. Spremnik je proširiv jer na njega možete spojiti dodatne spremnike.

image

Gardena promo

GARDENA AquaBloom Set sa spremnikom za vodu zalijeva do 20 biljaka na vašem balkonu ili terasi bez struje ili slavine

Zalijevanje sobnih biljaka

Kad ste na godišnjem odmoru posebno je važno zalijevanje biljaka u koritima i posudama jer se tlo za vrućih dana brzo isušuje. Od toplinskog udara posebno stradaju sobne biljke jer se zrak u stanu zagrijava i sva vlaga ispari. Ako rodbina i prijatelji nisu dostupni za brigu o vašim biljkama automatizirana njega je jedino rješenje.

GARDENA Set za navodnjavanje za vrijeme godišnjeg odmora omogućuje automatsko zalijevanje do 36 sobnih biljaka, bez spajanja na slavinu. Montaža sustava je brza i bez programiranja a spremnik za vodu je proširiv za dodatnu vodu ako ste odsutni duže vrijeme.

image

Gardena promo

GARDENA Set za navodnjavanje za vrijeme godišnjeg odmora osigurava automatsko navodnjavanje biljaka prema vašim postavkama.

image

Gardena promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 17:43