Kada je u pitanju kuhanje, nismo svi jednako vješti u pripremanju ukusnih jela, a dobra priprema je pola posla. Rezanje, sjeckanje, čišćenje, guljenje i ukrašavanje samo su neke od predradnja koje svakodnevno vješto poput najboljih chefova obavljamo pa nas uvijek jako razveseli kada doznamo neki novi trik ili caku koja će nam pomoći ili olakšati život u nekoj od faza. Od guljenja do ukrašavanja u ovom vam članku donosimo 22 trika koja vam mogu olakšati vaša kulinarska nastojanja ka besprijekorno spravljenim jelima. Neke trikove možda već znate, ali sigurni smo da ćete pronaći i pokoji novi, kojim već danas možete impresionirati ukućane ii prijatelje.
Rezanje šipka
Započnite tako da napravite plitki rez na vrhu šipka, te cijeli gornji vrh izrežite i uklonite, a cjeli tutorijal pogledajte ovdje.
Stavite drvenu žlicu na posudu s vrućom vodom kako biste spriječili vodu da izađe.
Zakuhajte veliki lonac vode. Ovisno o količini rajčice, vode mora biti dovoljno da ih prekrije. Dodajte rajčice u kipuću vodu i ostavite ih od 30 do 60 sekundi. Idealno je, što kraće to bolje.
Zatim, pripremite ledenu kupku u dubokoj posudi s vodom i ledom. Ovo će zaustaviti proces kuhanja nakon što uklonite rajčice iz posude.
Jeste li znali da perad ne smijete peći u dubokoj posudi, ako želite da bude kvalitetno i ujednačeno ispečena. Stavite na dno posude kalup za kolače za savršeno ispečenu pticu.
Za lakše pisanje po torti, upotrijebite čačkalicu.
Isperite nož hladnom vodom kada sjeckate luk kako biste spriječili "plakanje".
Za guacamole kao u restoranu koristite spravu za pasiranje.
Unutrašnjost mjerne posude pošpricajte non-sticky sprejom prilikom mjerenja sastojaka poput meda ili maslaca kako biste izbjegli komplicirano čišćenje.
Izdubite višak paste od rajčice pomoću žličice i zamrznite za kasnije.
Transformirajte pleh u tavu tankom folijom. Evo kako!
Prilikom skidanja svježeg kukuruza s klipa, stavite malu zdjelu naopako u veću zdjelu. Dobiti ćete jednostavan pristup cijelom klipu i lijepo skupljen kukuruz na dnu.
Stavite češnjak u čvrstu posudu i snažno protresite kako biste ga ogulili.
Uklonite sjeme avokada nježnim umetanjem oštrog ruba noža u sjeme i polagano ga odvrnite.
Za lakše odmotavanje folije, držite ju u hladnjaku.
Ravnomjerno rezanje biskvita
Provucite nož oko cijelog obujma kolača, stvarajući manje proreze dok idete okolo. Omotajte biskvit zubnim koncem, prolazeći po probijenim oznakama, dok se dva kraja konca ne spare. Povucite krajeve konca u suprotnom smjeru dok se kolač ravnomjerno ne podijeli!
Stavite paprike izravno vrh plamena za lagano pečeni efekt roštilja.
Iscijedite limun preko svježe voćne salate kako biste spriječili da sastojci mijenjaju boju.
Još jedan trik za savršeno prženu pticu. Zamotajte foliju i položite pticu na vrh.
Koristite ogrlicu kako biste stvorili jednoličan i blistav dizajn na vašoj kori od pita!
Uklonite glavu sa salate tako što ćete ju lupiti o šank, s jezgrom prema dolje. Zatim jednostavno možete izvaditi jezgru, a glava salate je spremna za rezanje.
Čaša za vino umočena u brašno izvrstan je rezak tijesta.
Kugla od čokolade
Stavite čašu u zdjelu radi stabilnosti i iscijedite čokoladu preko vrha dok ne stvorite oblik koji volite.
Izvor: domino
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....