NE BACAJTE U SMEĆE

Cijelo vrijeme smo krivo otvarali boce ulja! Znate li čemu zapravo služi poklopac s prstenom?

 /SHUTTERSTOCK

Ako ste ikada otvorili bocu ulja, a da se niste zapitali čemu služi onaj mali prsten kojeg obično skinete i bacite, sigurno niste jedini.

Vjerojatno kad povučete jezičak prstena, samo želite što prije početi kuhati i njega baciti ga u kantu za smeće - ali zapravo postoji druga svrha toga, a oni koji su shvatili to ostali su poprilično iznenađeni, piše Mirror.

Boce s uljem nisu bez svojih nedostataka, svi smo već bili tamo, ulijete ulje u praznu tavu ili stavite ulje na salatu, a ruka vam sklizne, i eto odjednom ima puno više unutra nego što ste očekivali. Međutim, ovaj se problem može zaobići jednostavnim pravilnim korištenjem poklopca. Uobičajena zabluda je da je jezičak s prstenom samo pokazatelj je li boca otvorena ili ne, što dovodi do toga da se nakon otvaranja baci, izvještava Daily Star.

Ipak, kada shvatite njegovu pravu svrhu, možda ćete ga htjeti zadržati. U TikTok videu koji je isprva podijelio @foodies, a kasnije ponovno postavljen na X, bivši Twitter, korisnik demonstrira uklanjanje poklopca.

Umjesto da ga odbace, oni preokrenu jezičak i ponovno ga umetnu u grlo plastične boce za ulje, stvarajući male otvore oko ruba. To vam tada omogućuje da kontrolirate koliko ulja zapravo ulijevate u tavu ili svoj recept.

"Ponekad vjerujem da sjajno inženjerstvo jednostavno prolazi nezapaženo. Pola naših problema je već riješeno, samo ne znamo da su riješeni", netko je napisao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 12:48