SAVJET ZA 5

Djeca se uskoro vraćaju u školske klupe, a ovaj će trik roditeljima uštedjeti hrpu novca!

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Nove bilježnice, nova pernica, nova odjeća, nove papuče, novi ruksak... samo je dio izdataka brojnih roditelja čija se djeca uskoro vraćaju u školske klupe. No, zahvaljujući društvenim mrežama na kojima se dijele najbolji savjeti kako uštedjeti novac uoči početka nove školske godine, roditelji ne moraju nužno ‘bankrotirati‘. Tako je na TikTok profilu Homeaglow, osvanuo video vezan za čišćenje prošlogodišnje školske torbe.

Ovaj bi savjet mogao pomoći svim roditeljima čija su djeca lani odabrala ruksak sa svojim omiljenim likovima, a koji bi ove godine rado izbjegli kupnju novog, još skupljeg.

U videu se prikazuje dubinsko čišćenje dva školska ruksaka: u kadu napola napunjenu toplom vodom dodaje se malo sode bikarbone i malo deterdženta za pranje rublja, a zatim se u tu otopinu uranjaju ruksaci. Poželjno ih je i malo promiješati kako bi otopina ušla u unutarnji dio ruksaka. Otprilike pola sata kasnije može se vidjeti prljava voda s ostacima blata i sitnica iz ruksaka. Nakon toga potrebno ih je dobro isprati i posušiti.

Pratitelji profila Homeaglow, na kojem se redovno objavljuju savjeti za čišćenje u domu, pitali su u komentarima ne bi li bilo bolje i jednostavnije samo ubaciti ruksake u perilicu rublja, no nisu sve školske torbe namijenjene za pranje u bubnju. Stoga je uvijek poželjno provjeriti etikete s uputstvima proizvođača, no ručnim pranjem se zasigurno mogu lakše uočiti i tretirati mrlje na mekanim vlaknima. Pritom je soda bikarbona zahvalno rješenje jer je, prenosi Mirror.co.uk, prirodno sredstvo koje razgrađuje masnoću i prljavštinu te neutralizira mirise, a istodobno ne ostavlja tragove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 23:05