NEMOJTE ŠIZITI

Dječica su se opet zaigrala? Evo kako skinuti tragove flomastera sa zidova, namještaja, tepiha, plastike, kože...

 /SHUTTERSTOCK

Volimo ih najviše na svijetu, ali nekad su nemogući i zaigraju se na načine koji nam i nisu najomiljeniji. Jedan od tih je kad umjesto da crtaju flomasterima i markerima na papiru to rade po cijelom stanu - po zidovima, namještaju, tepihu, pločicama, plastici, sofi presvučenoj kožom... Evo kako taj problem riješiti, ovisno o tome gdje je šarotina.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako je na drvenom namještaju, istrljajte to mjesto četkicom za zube na koju ste stavili pastu za zube pa obrišite vlažnom krpom i osušite papirnatim ručnikom. Za zidove napravite smjesu od paste za zube u koju ste dodali malo čistog alkohola. Ista kombinacije pomoći će i kad su u pitanju šarotine na tepihu. Ako tepih nije jako prljav, bit će dovoljan i samo čisti alkohol: natopite ga na tragove markera pa na to stavite mali ručnik i polako tapkajte rukom dok mrlja ne nestane. Nikako nemojte jako trljati.

image
/SHUTTERSTOCK

Za čišćenje plastike koristite gumicu za brisanje olovke ili aceton. Kod pločica pomaže sprej za kosu ili pasta za zube, a za površine od kože dječji losion ili pjena za brijanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 08:56