tako lako

Dodajte samo prstohvat ovog začina u vodu kojom brišete pod i zauvijek ćete otjerati mrave iz svoje kuće

 /SHUTTERSTOCK

Ako su vašu kuhinju ili čak kupaonicu "napali" mravi, ne brinite. Postoje jednostavni i jeftini trikovi kako se s njima nositi, a najbolja vijest je da sve sastojke za to vjerojatno već imate u svom domu. Jedan od najboljih sastojaka koji će odbiti mrave jest - cimet. I postupak je vrlo jednostavan. Naime, cimet dodate u vodu kojom brišete pod i to je to. Cimet je prirodni insekticid koji dobro djeluje kao repelent za mrave, pogotovo ako ga nanesete po cijeloj površini. Iako većina ljudi uživa u svježem mirisu cimeta, mravi ga preziru i bježe na drugu stranu. Osim toga, cimet ima i neka antibakterijska svojstva, prenosi Super Woman.

Dakle, sa samo jednim dodatnim sastojkom možete imati snažno sredstvo za čišćenje podova koje odbija mrave bez upotrebe jakih kemikalija.

Kako pripremiti mirisnu vodu za brisanje?

U loncu zakuhajte 3,5 litara vode s dva do tri štapića cimeta. Ako nemate štapiće, zamijenite ih s dvije do tri žličice mljevenog cimeta. Nakon što zavrije, isključite štednjak i pustite da se tekućina ohladi, a zatim je dodajte u kantu za brisanje. Za još bolji učinak u otopinu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta. Ako planirate koristiti samo eterično ulje, trebat će vam oko 15 kapi za cijelu kantu, prenosi Krstarica.

Važno je napomenuti da mljeveni cimet nije otrovan za pse, ali njegovo eterično ulje može biti, stoga vlasnici kućnih ljubimaca trebaju biti oprezni pri odabiru ove metode čišćenja poda i tjeranja mrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 20:43