Naša fotografkinja Berislava Picek i njezina kći Lucija Picek Posavec svake godine posebno se raduju Božiću jer vrijeme provode sa svojim prijateljima i izrađuju lijepe stvari. Baš poput ovih…
Potreban materijal: domaći plastelin (recept – 1 šalica brašna, 1 šalica vode, 1/3 šalice soli, 2 žlice ulja, 1 žlica limunske kiseline), modli za kolače, pečat za izradu kolača, slamka za rupice, špaga za nanizati i objesiti ukrase
1 Pripremite tijesto
Kako biste pripremili tijesto, u zdjelu s kipućom vodom stavite sol, ulje i limunsku kiselinu. Kada se sve otopi, doda se brašno i čvrsto miješa. Nakon što ste dobili gustu smjesu, ostavite je da se malo ohladi. Rukama se mijesi dok ne postane masa. Za tim se stavi u vrećicu i u hladnjak.
2 Masu razvaljajte valjkom
Nakon što ste masu izvadili iz vrećice, odvajajte dio po dio i razvaljajte valjkom.
3 Oblikujte ukrase
Modlama oblikujte ukrase, a možete koristiti i pečate za kolače. Slamkom probušite rupicu kroz koju ćete provući konac ili trakice od špage i objesiti svoj ukras na bor.
4 Osušite ukrase
Ukrase sušite na ravnoj podlozi, na toplom, ili u pećnici na 80 stupnjeva. Nakon sušenja kroz rupice provucite konac ili trakice od špage. Objesite ukrase na svoje drvce! Umjesto bora možete koristite drvce čije grane obojite u bijelo, a teglu omotajte jutom.
5 Finalna slika
Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....