Ostavite li kruh izložen svjetlu i zraku, to može ubrzati njegovo kvarenje. Na njemu će se naći spore koje se prenose zrakom, a budući da imaju dugo korijenje, to znači da će im trebati nekoliko dana da počnu rasti. Za to vrijeme ih nećete ni primijetiti, pa ćete ih jedući takav kruh, unositi u sebe.
Studija iz "European Journal of Clinical Nutrition" pokazala je da držanje kruha u zamrzivaču smanjuje mogućnost razvoja plijesni, što, pak, smanjuje njegovo kvarenje.
Držite li kruh u hladnjaku ili zamrzivaču, šanse da se na kruhu pojavi plijesan su minimalne, a štruca može stajati i do tri mjeseca i već za nekoliko minuta biti će spremna za jelo.
Kada kruh odmrznete, izgledat će svježe kao da je tek kupljen. Kako bi vaš kruh bio ukusan i nakon odmrzavanja, prije zamrzavanja ga zamotajte u foliju. Kada želite odmrznuti kruh, zagrijte ga ili u mikrovalnoj pećnici 15 do 25 sekundi ili na rešetki pećnice na 160 stupnjeva oko pet minuta, piše Krstarica.
Ako jedete i koristite kruh, samo ga držite u hladnjaku u vrećici za zamrzavanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....