Krastavci su mnogima omiljeno povrće, pogotovo kada je u pitanju ukusna, osvježavajuća i lagana ljetna salata. No, ponekad krastavci mogu biti gorki, a kada se to dogodi, više niste baš toliko željni svog omiljenog povrća, zar ne? Na društvenim mrežama se ponijela rasprava o tome kako možete ublažiti ili ukloniti gorski okus krastavca, a mnogi se kunu da pomaže jedan zaista jednostavan trik.
- Ako ste ikada probali gorak krastavac, znate kako okus može biti neugodan, rekla je žena u svom videu.
Stručnjaci objašnjavaju da krastavci sadrže sastojak koji može dati gorak okus, a istog sastojka ima i u drugom povrću poput tikvica, dunja i bundeve.
Iako se gorčina gubi dodavanjem soli i cijeđenjem tekućine koju krastavac pusti, trik trljanjem mnogima je draži jer nema potrebe za čekanjem niti dodavanjem soli, koju mnogi izbjegavaju ili žele smanjiti u svakodnevnom jelovniku.
Potrebno je odrezati jedan kraj krastavaca i trljati ga o cijeli dio dok ne počne izlaziti pjena. Tako se oslobađa kukurbitacin, krivac za gorki okus. Kad izađe pjena, ponovite s drugim krajem i isperite pod vodom.
Pogledajte video kako to napraviti!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....