ne treba ga još baciti

Iako je izgledao kao da mu nema spasa, korisnica TikToka genijalnim je trikom ‘oživjela‘ stari madrac!

 TIKTOK

Mrlje na madracu od znoja, šminke, proilivene tekućine ili, jednostavno, vlage, česta su pojava, a mogu se pojaviti i na posve novim madracima u vrlo kratkom roku, osobito ako u kući ima male djece.

Kako nije riječ o zanemarivom izdatku, brojne kućanice pokušavaju pronaći učinkovite metode da madrace temeljito očiste i spase od daljneg prljanja i pritom isprobavaju različita sredstva i aparate.

Jednoj je korisnici TikToka miješanje naizgled nespojivih sastojaka u tome pomoglo. Ona je tvrdokorne i dugotrajne mrlje na svom madracu uspješno uklonila koristeći sljedeće: malo praškastog deterdženta za rublje, dvije žlice sode bikarbone, jednu žlicu paste za zube i četiri žlice vodikovog peroksida, inače dostupnog za kupnju u ljekarnama.

Kad je ove sastojke dobro izmiješala u kipućoj vodi, u mješavinu je namočila ručnik kojim je potom omotala peglu njome prelazila kružnim pokretima po madracu dok nije dobila željeni rezultat.

Važno je napomenuti da je ovdje pegla isključena i služi samo kao držač te, ukoliko postoji neka druga sprava koja može jednako ravno čistiti površinu madraca s namočenim ručnikom, može i ona biti od koristi.

Kako to izgleda u praksi pogledajte u njezinom videu koji je privukao pažnju mnogih korisnika TikToka:

@tsagana24 Omg, after 2 children, my mattress was ready for the trash, but now it’s like new ?and I saved a lot of money??? Definitely try this: 1. Powder washing machine 2. 2 tbsp banking powder 3. 1 tbsp toothpast 4. 4 tbsp hydrogen peroxide #momlife #momsoftiktok #momtips #momhack #clean #lifehacks #matresscleaning ♬ OMG What‘s Happening - Ava Max

Otopina vodikovog peroksida korisna je za mnoge stvari u kućanstvu. Siguran je i prirodan antiseptik, a na koje sve načine može doprinijeti čistoći doma pisali smo prije nekog vremena pa otkrijte u čemu vam sve može pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 01:58