POMAŽE LI?

"Isprobao sam vodu od zelene salate koja navodno pomaže da brzo utonete u san i evo što se dogodilo"

 /SHUTTERSTOCK

Ako se ikad borite da mirno i brzo utonete u san, korisnici TikToka smatraju da imaju odgovor.

TikTok je pun čudnih i prekrasnih životnih trikova - neki su legitimniji od drugih - a za ovu viralnu ideju tvrde da pomaže da brzo zaspete. I sve što vam treba su listovi zelene salate.

Godinama su se ljudi okretali vodi od zelene salate - ili čaju od zelene salate za one koji ga pripremaju - i mnogi su se pitali djeluje li doista. Namakanje listova zelene salate u vrućoj vodi, a zatim ispijanje te vode ne zvuči baš privlačno, ali prema TikToku, to je ključ za čudesno spavanje, prenosi Mirror.

Sada TikTokeri tvrde da im ne trebaju tablete za spavanje, glazba za meditaciju ili čak hipnoterapija da bi se uspavali. U videu, pogledanom 1,5 milijuna puta, jedan ljubitelj čaja od zelene salate koji je testirao trik za spavanje tvrdi: "Stvarno je djelovalo".

TikToker Elliott, koji se zove @callmebelly, rekao je da obično utone u san oko 3 ujutro, pa je htio vidjeti hoće li trik upaliti. Dok je pripremao svoj noćni napitak, rekao je: "Dakle, vruća voda će uzrokovati da zelena salata nešto ispusti", pustio je da odstoji nekoliko minuta prije nego što je maknuo listove i otpio gutljaj. Također je otkrio da je u njegovom piću bilo "nekoliko stvorenja", ali ga je nastavio piti.

"Ima točno onakav okus kakav mislite. Voda od salate, a sada čekamo." Kreator je zatim podijelio video snimak njega u krevetu samo 20 minuta nakon pića i rekao: "Prošlo je 20 minuta, a oči su mi tako teške." Zatim je snimio sebe ujutro nakon što se tek probudio: "Da, upalilo je".

Jedan obožavatelj TikToka komentirao je video: "Čekaj, ovo sam vidio posvuda i vjerujem ti. Uvjeren sam i sada želim isprobati", na što je Elliot odgovorio: "To je tako ludo".

Međutim, neki stručnjaci nisu sigurni da je to točno. Sas Parsad, nutricionist i osnivač The Gut Co rekao je za Healthline da je "ključno kritički pristupiti ovakvim trendovima i razmotriti pristupe temeljene na dokazima kako bi se osigurala učinkovitost i sigurnost. Odnos između izbora prehrane i kvalitete sna, uključujući svaki potencijalni utjecaj na zdravlje crijeva i njegov odnos s boljim snom, područje je istraživanja koje se razvija. Međutim, sumnjam u učinkovitost vode od salate u poticanju boljeg sna. Iako postoje određene znanstvene potpore za sedativna svojstva laktukarija, količina prisutna u šalici vode od zelene salate mogla bi biti premala da bi značajno utjecala na san."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 04:37