jeste li isprobali?

Izluđuju vas žohari u domu? Uz ove super tehnike, nema šanse da tu ostanu

 /SHUTTERSTOCK

Žohari u domu su mnogima definicija prave noćne more. Oni zaista mogu biti prava napast koje se teško riješiti. Ljudi koji su imali taj problem mogu posvjedočiti kako su isprobali hrpe sredstava i načina da ih se riješe. Često i jako skupih. Iako smo o tome kako se riješiti žohara pisali već dosta puta, uvijek donosimo i otkrivamo nove ideje kako da oni zauvijek napuste vaš dom i nikada se više ne vrate.

Što trebate učiniti kada ih vidite u svom domu?

Većina će prvo isprobati različite metode izbacivanja. Na primjer, možete napraviti mješavinu vode i eteričnog ulja tako da šalicu vode pomiješate s nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, eukaliptusa ili cimeta jer žohari ne vole njihov miris. Stavite proizvod u bočicu s raspršivačem i raspršite po kući. Isto možete učiniti s mješavinom vode i limunova soka u omjeru 1:1 ili mješavinom šalice vode sa žlicom mljevenog cimeta. Ovi prirodni lijekovi mogu pomoći u odbijanju žohara, ali budite ustrajni u njihovom korištenju i kombinirajte ih s drugim metodama za najbolje rezultate. Ako se problem sa žoharima nastavi, vrijeme je za radikalniju metodu – mješavinu boraksa i šećera u omjeru 1:1.

Boraks je prirodni mineral koji se koristi kao sredstvo za čišćenje i dezinfekciju. Kad žohar pojede boraks, on se polako razgrađuje u njihovom probavnom sustavu i uzrokuje oštećenje probavnog trakta. To dovodi do dehidracije i smrti žohara. U smjesu se dodaje šećer kako bi se privukli žohari. Žohare privlači sladak miris šećera pa će im biti lakše hraniti se smjesom koja sadrži boraks. prenosi Krstarica.

Važno je napomenuti da boraks može biti otrovan za ljude i kućne ljubimce ako se proguta u velikim količinama. Stoga je važno pažljivo koristiti mješavinu boraksa i šećera i držati je izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca. Također, preporučuje se nanošenje ove mješavine samo na mjesta gdje neće doći u dodir s hranom ili površinama koje se često dodiruju.

Ako imate malu djecu ili kućne ljubimce, razmislite o drugim metodama suzbijanja žohara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. srpanj 2024 03:16