MAJSTOR ZA KLIME ODGOVARA

Je li bolje da klima uređaj u domu radi neprestano ili ju treba paliti i gasiti?

 /SHUTTERSTOCK

Preživjeti ove dane bez klima uređaja skoro je pa nemoguće. Iako postoje oni koji ne vole na taj način hladiti svoje prostorije ovoga ljeta je to izgleda nužno za sve.

Majstor za klime Vladimir Dujaković za Danas.rs je otkrio što možete uraditi sami kada je u pitanju klima uređaj, a što je to što mora majstor odraditi te je li bolje da klima uređaj radi cijeli dan ili da se pali i gasi.

"Možete sami otvoriti i izvući filtre. Svatko bi to trebao raditi svaki mjesec. Ako vidite da filtri nisu jako prljavi, dovoljno ih je oprati mlazom tople vode. Nema potrebe za deterdžentom ili bilo kojim drugim sredstvom za pranje. Ostale dijelove možete prebrisati vlažnom krpom, ali sam površinski", rekao je Vladimir za Danas.rs te dodao da ostalo treba napraviti majstor.

Prema pisanu portala cijeli proces servisa traje oko 45 minuta do sat vremena i dovoljno za potpuno čišćenje klima-uređaja. U procesu se skine turbina, ventilator koji distribuira ohlađeni ili zagrijani zrak u prostoriju. Nakon provjere vanjske jedinice i općeg stanja postupak je završen.

"Trebali biste voditi računa o potrošnji električne energije, ali trebali biste zapamtiti da kućni klimatizacijski uređaji ne uvode svježi zrak izvana. Prostoriju treba provjetravati svaka dva do tri sata, kako bi se izbjegle glavobolje zbog nedostatka kisika u prostoriji. Ako vas boli glava, možda je klima bila prljava ili je prozor bio predugo zatvoren", rekao je majstor i na kraju dodao:

"Najbolje bi bilo da klima radi neprestano, a ne da se pali i gasi svakih sat vremena!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. srpanj 2024 11:44