provjerene metode

Jedna baka otkrila je provjerene načine kako otjerati žohare iz kuhinje: samo poprskajte ovo...

 BOZO RADIC/CROPIX/CROPIX

Žohari u životnom prostoru mogu biti prava napast koje se teško riješiti. Oni koji su imali taj problem mogu posvjedočiti kako su isprobali hrpe sredstava i načina da ih se riješe. Često i jako skupih. No, nekad se najbolji odgovori kriju u prirodnim rješenjima, pogotovo kada je riječ o kućnim problemima.

Ono što je važno zapamtiti jest da žohari vole mračna i vlažna mjesta, pa se najčešće skrivaju iza kuhinjskih elemenata, posebice iza sudopera, zatim u odvodima kupaonica ili u pukotinama u zidovima i podovima. U kuće i stanove privlači ih miris hrane, pa je glavni preduvjet za sprječavanje njihovog dolaska čista kuća.

Stoga nikada ne ostavljajte hranu na kuhinjskim radnim površinama i stolovima, pogotovo ako je niste zapakirali u posudu s poklopcem. Kante za smeće uvijek držite dobro zatvorene i redovito bacajte smeće. Ako vam žohari ipak dođu u kuću, jedna baka koja je već uspješno riješila ovaj problem garantira da ćete ih ovim prirodnim sredstvima otjerati.

Soda bikarbona

Na sitno nasjeckani luk pospite sodu bikarbonu i ostavite je na mjestima gdje ste vidjeli žohare.

Omekšivač za rublje

Pomiješajte malo omekšivača, deterdženta za posuđe i vode. Baka tvrdi da s ovim sredstvom žohari ne mogu preživjeti.

Sok od limuna

Napravite limunadu bez šećera i poprskajte njome mjesta gdje ste vidjeli žohare. Kako ne vole miris i okus citrusa, naći će negdje drugdje za život. Možete koristiti i eterična ulja citrusa koja imaju jači miris, prenosi Espreso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 23:28