ZBOGOM NAKUPINE

Jednostavnim trikom od 30 sekundi očistila staklo tuš kabine: ‘Ovo nikad prije nisam vidjela‘

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Jedna mama iz Queenslanda otkrila je svoj trik za čišćenje ružnih ostataka kalcija i kamenca na staklu kupaonske tuš kabine za koji joj treba, napisala je na Facebooku, samo 30 sekundi. Naime, ona koristi mješavinu limunske kiseline i vruće vode u koju umače papirnate ručnike te ih ‘lijepi‘ na kupaonsku staklenu stijenu, ostavlja pola minute te zatim laganim pokretima trlja ostatke. I tvrdi da nikad nije imala čišće staklene površine u domu.

Na društvenim mrežama podijelila je i točne omjere za pripremu svojeg sredstva za čišćenje: u posudu sipa četvrtinu šalice limunske kiseline te ulijeva tri četvrtine vruće vode. Dodala je kako se limunska kiselina može koristiti i za uklanjanje nakupina u kuhalu za vodu, a pritom nije štetna za okoliš i ukućane, piše Daily mail.

Većina drugih mama zahvalilo joj je na jednostavnom triku, neke su rekle da to nikad nisu vidjele i da obećale da će isprobati tijekom sljedećeg velikog čišćenja. No, bilo je i onih koji su bili skeptični te tvrdili da slaganje papirnatih ručnika oduzima puno vremena, a i puno ubrusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2024 06:00