mnogi se kunu da itekako djeluje

Jeftin kuhinjski proizvod sprječava mačke da obavljaju nuždu u vašem dvorištu

 /SHUTTERSTOCK

Ispred vašeg ulaza stalno se okupljaju najrazličitije mačke i vrše nuždu ili vam ulaze u vrt i rade isto to? Da, to može biti veliki problem, a mi vam danas savjetujemo kako otjerati mačke iz vašeg dvorišta bez da ih otrujete. To, odmah moramo reći. neće biti najlakši zadatak, posebice ako imate veliko dvorište s puno humusa, suhog tla poput malča i komposta.

Ako uzgajate hranu za jelo, stvarno ne želite da mačke vrše nuždu u vašem povrtnjaku jer je to potencijalno opasno. Mačji izmet može sadržavati bakterije i parazite poput toksoplazmoze. Povrće se ne može sigurno uzgajati ako je prisutan mačji izmet – kontaminirano područje treba iskopati. Postoji prirodno rješenje kako spriječiti mačke da vrše nuždu u vašem vrtu.

Najpopularnije rješenje je korištenje kore citrusa poput kore naranče ili limuna. Mačke mrze citruse i taj miris. Nasjeckajte limun i limetu i razbacajte ih po vrtu. Neki također preporučuju talog kave ili vrećice čaja s uljem čajevca i postavljanje na strateška mjesta po vrtu. Čini se da cimet u prahu jednako dobro djeluje. Pospite ga dosta tamo gdje obično vrše nuždu. Ne šteti im, ali mrze miris, piše Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 02:05