DOBRA IDEJA

Jeste li već probali ovaj trik s jastukom koji će vas ohladiti tijekom ljetnih vrućina i dati vam miran san?

 /SHUTTERSTOCK

Svi smo bili tamo: prevrtali se i okretali na vrhuncu ljeta, samo pokušavajući pronaći hladno mjesto na svom jastuku kako bi ublažili nepodnošljivu vrućinu. Možete listati po internetu pokušavajući pronaći opcije koje obećavaju da će vas rashladiti unatoč vrućini tijela i vanjskim temperaturama, ali čak ni one nisu bez greške. Što ako ne trebate kupiti skupi jastuk da biste mirno spavali? Sve što trebate je dovoljno prostora u zamrzivaču da smjestite postojeći jastuk i nekoliko minuta, piše House Digest.

Pronađite jednu veliku čistu plastičnu vrećicu, stavite svoj jastuk u nju i sve položite u zamrzivač. Ovaj trik djeluje i na ubijanje grinja, a preporučeno vrijeme da ga ostavite u tu svrhu je 24 sata. Međutim, ako ga samo želite ohladiti i dati si lijepu površinu za ležanje, možete ga staviti u zamrzivač na 10 do 15 minuta. Ako nemate dovoljno mjesta u zamrzivaču, nemojte paničariti: možete i samo zamrznuti svoje jastučnice, a zatim ih ponovno staviti na jastuke.

Prednosti hladnijeg jastuka uključuju bolji san, pogotovo ako može pomoći u snižavanju tjelesne temperature. Hladni oblozi također pomažu kod upale i natečenosti, pa bi vam naslon za glavu mogao pomoći dok spavate.

Jastuk također možete staviti u hladnjak umjesto u zamrzivač. Jastuk možete ostaviti u ovom dijelu uređaja nekoliko sati, stoga ga ubacite prije odlaska na posao ili van i izvadite ga kad budete spremni za spavanje. Ako svoj jastuk namjeravate staviti izravno na policu, provjerite jeste li ga prvo obrisali i dezinficirali jer vaš hladnjak može biti domaćin raznim bakterijama iz hrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 19:39