ODLIČNA DOSJETKA

Kad vidite koji je problem s njima riješila ova Tiktokerica, više nikad nećete baciti praznu kutiju od jaja

 /SHUTTERSTOCK

Ušteda prostora u malim stanovima vrlo je važna pa je što bolja iskorištenost svakog centimetra na cijeni. Organizirati mali interijer za ljubitelje knjiga još je zahtjevnije, budući da se kućna biblioteka brzo puni pa u vrlo kratkom roku na policama više nema prostora za nove naslove.

Kod ovakvih su izazova dobri savjeti zaista traženi, što potvrđuju i brojke pregleda kratkih videa na popularnoj mreži TikTok. Tako se jedna se korisnica @erin_librarian dosjetila kako iskoristiti prednji prostor svake police koji obično ostane prazan jer knjige nije praktično slagati u dva reda, budući da se na taj način nema pregled naslova u stražnjem redu.

Kako bi doskočila ovom problemu nije morala previše premještati stvari niti išta kupovati. Uzela je praznu kutiju od jaja i postavila ju u uglove svake police svoje male kućne biblioteke.

Tako je dobila povišeni prostor za smještaj knjiga u drugi red u kojemu može imati kvalitetan pregled naslova, a istovremeno joj je ostalo dovoljno prostora u prednjem redu za još jedan niz knjiga, koji u potpunosti prekrije kutiju za jaja.

image
TIKTOK

Ovaj je trik posebno koristan ako imate puno knjiga, a dobar dio njih su one za kojima često posežete, poput raznih rječnika, kuharica ili priručnika. Video je pregledalo više od 15 tisuća korisnika, a vjerujemo da su ga mnogi već i isprobali.

Unaprjeđenje iskoristivosti polica za knjige nije jedino u čemu u domu mogu poslužiti kutije za jaja. Oni malo kreativniji njima mogu obložiti zidove i napraviti pravu imitaciju cigle, o čemu smo pisali prije nekoliko dana te razne sitnice poput kante za smeće ili malog stolca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 06:53