trik iskusnih kuharica

Kada kuhate kukuruz obavezno dodajte jedan tajni sastojak: bit će mekan i sočan za manje od 20 minuta

 /SHUTTERSTOCK

Ljetna gastro delicija - kukuruz, mnogima je omiljeno jelo. Netko voli pečen, netko voli kuhan, a često se jde kao prilog nekim drugim jelima. Teško ćete naći osobu koja ne voli kukuruz, kuhan, pečen ili kao prilog nekom drugom jelu. Ali ako ste u potrazi za novim idejama za njegovu pripremu, imamo fantastičan i kreativan trik za kuhanje kukuruza u "kupki" od maslaca. Rezultat će vas oduševiti, jer savršeno sladak i nježan okus kukuruza natjerat će vas da ga ponovite.

Za pripremu ovog jela ne treba vam više od 20 minuta, a ako vam se sviđa rezultat pokušajte pripremiti i drugo povrće na ovaj način. Trebat će vam: 4 šalice vode, 6 kukuruza, 1 šalica mlijeka, 100 grama maslaca i 1 žlica soli.

Priprema: U veću posudu ulijte vodu i pričekajte da prokuha. Dodajte šalicu mlijeka, maslac i sol. Kad se maslac otopi dodajte kukuruz i smanjite vatru. Kuhajte oko osam minuta. Zatim izvadite kukuruz i poslužite, prenosi Alo.

Zašto je kukuruz superhrana? Prosječan kukuruz ima oko 300 zrna, a svako od njih sadrži ugljikohidrate, bjelančevine, vitamine, minerale i vlakna. Jedan svježi kukuruz ima oko 100 kalorija. Vjeruje se da je svježe povrće zdravije od kuhanog, ali to ne vrijedi za kukuruz. Naime, američki istraživači otkrili su da tijekom termičke obrade kukuruza, kuhanjem ili pečenjem, dolazi do oslobađanja molekula s antioksidativnim djelovanjem, što povećava njegovu zaštitnu moć. Kukuruz također sadrži snažne antioksidanse, lutein i zeaksantin, beta karoten, vitamine B skupine, magnezij, fosfor i vitamin C. Redovita konzumacija kukuruza potiče rad metabolizma i probave, kao i izbacivanje toksina iz organizma te sprječava razvoj crijevnih bolesti. Kukuruz je izvrstan izvor vitamina B1 koji ima važnu ulogu u radu mozga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2024 14:00