ZA 10-AK MINUTA

Kako brzo ohladiti piće tijekom ljetnih vrućina: Jednostavna i učinkovita metoda

 /SHUTTERSTOCK

Za vrućih dana nema ništa gore od posluživanja toplih napitaka. Ponekad ih, međutim, zaboravimo prethodno staviti u hladnjak. Dakle, kako možete brzo ohladiti piće? Imamo jednostavnu, ali vrlo učinkovitu metodu za vas.

Mnogi od nas znaju da je jedan od najjednostavnijih načina za brzo hlađenje pića staviti ga u hladnjak ili, u krajnjem slučaju, u zamrzivač. Međutim, malo tko shvaća da postoje i drugi načini.

Na primjer, možete omotati bocu mokrim papirnatim ručnikom. Iako se ovo može činiti iznenađujućim, ova metoda djeluje. Za maksimalnu učinkovitost isplati se kombinirati ove dvije metode. U nastavku ćete pronaći kratak opis kako to učiniti. Iznenadit ćete se kako se mijenja temperatura pića, piše DailyWrap.

Uzmite bocu pića koje želite ohladiti i zamotajte je u ručnik. Zatim ga prelijte hladnom vodom. Za usporedbu, možete uzeti drugu bocu (bez ručnika) i obje staviti u zamrzivač ili hladnjak na isto vrijeme Nakon 10-15 minuta izvadite piće. Već na dodir možete primijetiti da je boca, koju niste omotali mokrim ručnikom toplija, s druge strane, boca omotana mokrim ručnikom je nekoliko stupnjeva hladnija.

Mnogi smatraju da je ovaj trik najbolji način za brzo hlađenje pića ljeti. Dodajmo još jedan element koji će povećati učinkovitost mokrog ručnika. Stavljanjem malo soli između papirnatog ručnika i boce će se još brže ohladiti piće. Čestice soli su izvrsni vodiči u ovom kontekstu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 20:29