• Iskoristite vertikale. Ako kuhinju radite po mjeri, neka ona bude od zida do zida i ormari do stropa.
• Ako imate duboke ladice, u njima držite lonce i poklopce zajedno posložene jedan na drugi.
• Druga varijanta organizacije je da su lonci i tave jedan na drugome posloženi po širini, da ulaze jedan u drugi. Poklopce možete držati i na vratima (postoje posebni držači za to) ili kupite rešetku koja izgleda kao ona u perilici posuđa.
• Plastične posude držite odvojeno od njihovih poklopaca. Tako ćete dobiti na prostoru.
• Neka vam posudice budu prozirne ili barem s prozirnim čepom, tako ćete uvijek znati što je u njima.
• Obilježavanje je važan element. Na posudicama nacrtajte neku vama shvatljivu oznaku ili napišite što se u njima nalazi.
• Praktične su i posudice koje se izvlače te koje nemaju poklopac, nego rupu kada se izvuku. One djeluju poput ladica i zgodne su za razvrstavanje hrane.
Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....