Mnoge domaćice pećnicu koriste gotovo svakodnevno, a pogotovo je praktična ako pripremate obrok za više ljudi. Ako pečete meso, što je uglavnom najčešća opcija, to dugo traje. Samim time, pećnica je jedan od većih potrošača struje u kućanstvu. No postoji trik kako ubrzati pečenje i istovremeno uštedjeti struju, a sastoji se u - paljenju ventilatora.
Kao prvo, ako upalite ventilator, nije nužno dugotrajno zagrijavanje pećnice prije početka pečenja. Također, kada koristite ventilator, temperaturu treba namjestiti za 20 stupnjeva niže nego što je preporučeno u receptu, a to automatski znači uštedu struje. Ovim trikom uštedjet ćete i do 25 posto električne energije, pogotovo ako uzmete u obzir da su ovako pripremljena jela brže gotova. Osim uštede, dobit ćete i pečenje s hrskavom koricom, a unutarnji dio ostat će mekan i sočan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....